Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

000000000

igazábol egy nagy kapcsitáp az egész nincs bene extra csak komolyabb tejesitmény...[#fogmosas]

fn47xk7ei

Gondolom tapasztalatból állítasz ilyeneket bő inverteres hegesztőgép javítási gyakorlattal a hátad mögött ! Hát nagy blődséget állítasz .

000000000

javitotam felkérésböl már ilyen cucokat igbt meg bemeneti egyenirányitok amik elszoktak szaladni... rövidzárba átmenek...[#rolleyes]

6rk75uezn

Én a nagyon nagyon nagyon alap keresztmetszetet irtam,én talán  azzal már meg merném próbállni 20 m re.

svager

Lehet,hogy csak szerencsém volt de már vagy 4 éve a piacon vásároltam egy ilyen gépet.
Gondoltam egy melót kibír és veszek egy komolyabbat,de nem akar tönkremenni pedig használtuk már 60 méteres hosszabítóról,és rendszeresen 130A 3.2 pálcával is a 40 fok melegben,de még egyszer sem kapcsolt ki túlmelegedés miatt.
Tavaly vettem hozzá új munkakábelt mert az eredeti szétégett,és néhány hónapja amikor a fater elvitte akkor csinált még olyat,hogy a kijelző a dupláját mutatta mint a valos amper.
Teljesen normálisan működött,gondoltam most már itt a vége,de amikor a következő alkalommal elővettem már nem csinalta és azóta is rendesen működik.[#nemtudom]

Szerint amire az invertereknél figyelni kell az a csíszoló por,ez nyírja ki leghamarabb a gépet.Ezt egy lakatos ismerösöm mondta és lehet benne valami mert nállam eddig egy gép se bírta egy évnél tovább.
Ha csíszolok mindig kikapolom,hogy ne szívja be a ventilátor a port és rendszeresen leveszem a burkolatot és kifújom.

remrendes

Ahogy nezem nagyjabol mindket modszerrel ugyan oda jutok. Valahol olvastam, hogy az ivhossztol es a trafotol fuggoen az eses az OCV-hez kepest 1-3V/100A. Igy kb pont ki is jon az a 10% kulonbseg a kepletekben. Csak az egyik a hegeszto feszultseget szamolja, a masik az OCV-t. De az is egy megoldas, hogy baromsagot irok.

fn47xk7ei

Persze azért pár tized vagy akár voltos eltérés is lehet de azért kell egy irányelv a számításhoz . Hasonló számítási módszer létezik AWI-nál is csak ott 10 V az induló feszültség érték vagy MMA-nál pedig 20 V .

hostya

Nagyon megköszönöm ha kipróbálnád. [#worship]

fn47xk7ei

Épített-készített már valaki elektróda szárítót ? Nekem most már igényem lenne egy egyszerű házilagos készítésű szárítóra . Elképzelésem és anyagom lenne is de mégsem vagyok magabiztos . Bizonytalanságom oka , hogy szárítás és hőn tartás közben hogyan oldják meg a párás levegő elvezetését - egyszerűen nyitott legyen a szárító adagoló nyílása ? [#fejvakaras]Láttam már gyári kivitelű szárítót de még soha nem használtam és csak egy jól működő egyszerű és olcsó hobbi megoldás érdekelne .

RJancsi

Nem szeretnék a pénztárcádban kutakodni, de kevesebb, mint 15000 Ft -ért kapni gyári hőhokszabályzóst. Ennyiből a fűtést, termosztátot és tartályt aligha tudod összehozni. Akkor nem egyszerűbb megvenni? Amúgy én egycolos vízvezeték csövet szoktam félig megtölteni elektródával és hőlégfúvó pisztollyal szoktam melegíteni az egyik vége felől kb. 200°C-ra állítva a pisztolyt. Ha jól átmelegszik a cső elég sokáig tartja a meleget. Mindezt a garázsban, "terepen" nem szoktam hegeszteni.

jani300

000000000

3d nyomtatosol használnak asztal fütéshez 230v szilikonos fütölapot tudsz válogatni méret/teljesitmény közöt kinábol nem egy horor összeg ezt ráhajtod valami alu füscsöre + gyapotos szigetelésbe egy nagyobb csöbe...

remrendes

Igy se, ugy se tetszik :) A 30V koruli feszultseghez nem eleg a 300A-es gep...

fn47xk7ei

Nézd az internetet én is tudom alapszinten használni és meg tudom találni a dolgokat . A kérdés nem erre vonatkozott .