Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Nemrég volt itt szó a mangánacélról .
Csinálnék húzató szerszámokat ,szorítópofákat belőle .
A piros ,olyan alapozó színűre gondolok , ahhoz hozzá tudok jutni hulladék darabok hoz ,megint .
Lehet hidegen hegeszteni , vízben edzeni .
Jobbnak tűnik mint a biliacél rúgóacél párosítás .
Nagyon erős anyag ,megpróbálom .

Petitking34

Üdv!
Egyenárammal vagy váltóárammal történik a hegesztés?
Mert egyenáramnál csak fordított polaritás (elektróda pozitív) esetén olvad a volfrám vagy ha túl vékony az adott áramerősséghez de normál esetben ugyan olyan hegyesnek kell maradnia mint köszörülés után. Váltóáramnál már más tészta ott a polaritás folyamatos változása okozza de azt többnyire lehet szabályozni.

Üdv. Péter

Csuhás

Egy régebbi még nem impulzusos stahlwerk ct 520 gépről van szó. ( Csak DC és nem állítható a polaritás ) 2.4 wolframmal 80..120A közötti áramokkal dolgoztam. Két állandóan visszatérő nyűgöm van, amire nyilván egy hozzáértő azonnal tudná a megoldást. Az egyik a wolfram legömbölyödése, a másik pedig a felhabosodó varrat.

fn47xk7ei

Csak egy általános kártya - előtolás sebesség , ponthegesztés , visszaégési idő állítás , befűzés , gázszelep és max. 80W-os motorhoz jó .

fn47xk7ei

Csak egy kérdés : melyik polaritáson van az elektróda ?

sufnituning

A választ nem tudom, de[#taps][#taps][#taps][#eljen]

sufnituning

Azért megnézném, mennyire hegyes az elektródád 1 méter hegesztése után negatív polaritással is[#fejvakaras]

sufnituning

Letisztítod kellőképp az munkadarabokat?
Mert a reve, a rozsda, a kosz felverődhet a wolframra, kialakulhat kisebb gömb is és habos is lehet a hegesztés a szennyeződésektől.Én egy nagyon széndús anyagot hegesztettem, az habosra sikeredett, egyszerűen nem tudtam meghegeszteni vaspálcával.

fn47xk7ei

A volfrám elektróda terhelhetősége polaritás függvényében .

fn47xk7ei

Rákerestem a gépre - bocs , hülyeséget kérdeztem .[#worship]

sufnituning

Szia! Szerintem a felső áramértékek elég neccesek.

fn47xk7ei

Nem tudom , nem vagyok nagy AWI-zó .. sőt szinte kerülöm .

remrendes

A vedogaz mennyisegere es/vagy a felulet tisztasagara esetleg a hozaganyagra tudnek tippelni.
Milyen iranyban koszorulod az elektrodat? Tengelyiranyra parhuzamosan vagy merolegesen?

remrendes

Ez egesz jo. A gazszelepnel van elo- es utonyitas?

remrendes

Ertem ez alatt ezt:

Erzesre az also jobban "kopik".