Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

8irerv4i

Hát ez indiszkrét kérdés[#ejnye1]
De rezelni ,nem buli :)
Csak trafó , de nagyon tetszik .Ha
még fent gyermek cseszegetem egy képért ,az többet mond .
De magánban megírom ha nem tudnál aludni . Egyébként 20 kiló . Ha nem csaptak be :)

xw705sph

Esetleg nehanyon meg olyan opcio van vekony es vastag lemezekhez, hogy
- Low Inductance Negative es
- High Inductance Negative.

exvm7f6a

Munkakábel fixen van és különböző? [#csodalk]
Akkor fordítva dugd be a konnektorba [#hehe]

Na de nem is trollkodni akarok, csak egyszer kaptam munkagép kanalának élére felrakó hegesztőpálcát. Olyan kemény varrat volt, hogy még a varrat redői sem koptak meg a munkában. Pontozóval nem tudtam próbát ütni bele.
Valami fekete bevonatos cellulózos pálca volt.

Valaki ráismer, vagy tud ajánlani ilyen tudásút?
Föld fúró, fűnyíró, meg egyéb ilyesmi éleket jó lenne ilyennel javítani, mert gyárilag mindegyik elég silány.

fn47xk7ei

Ha " ..20 kiló . Ha nem csaptak be " - akkor valszeg a MÉH telepen vetted .[#nevetes1]

xw705sph

Azt hiszem 9100-bol 2 fele van, a sima meg a levegomaszkos (ez a fekete resze).
A szurke reszebol tobb, V, X, XX, XXl, ezeknel pedig az ablak merete valtozik.

8irerv4i

Én kérdeztem Tőled valaha, hogy melyik gólya hozza a bontandó cuccaidat? :)
De tényleg csillagásztól kellett megvennem. :(

xw705sph

8irerv4i

Levegőmaszkosnak tűnik ,de annak is utána kéne néznem,mi is az valójában .

fn47xk7ei

Jó pár évvel ezelőtt hegesztő gépeket , plazmavágókat , pneumatikákat tudtam venni tőlük de elmúlt a jó világ mostanában inkább befelé hordok cuccukat . A mai világban csak ha ránéznék a telepen egy ilyen trafóra akkor kapásból fejbe lőnének egy RPG-vel , hogy biztosra menjenek .[#gun] Terved amúgy van a trafóra ? Nekem van egy elmaradt ponthegesztős projectem ( fogászati és nem sima ponthegesztő megoldásban kell gondolkodni ) de lusta vagyok befejezni mert újra kellene tekercselni egy trafót hozzá .

8irerv4i

Spotter jó lenne ...
[#t248p81#] De egy ilyenbe való trafóm van ,20 éve kibontva , valahogy avval nem boldogultam .

fn47xk7ei

Pont ilyenre gondoltam .[#taps]

8irerv4i

Na az nem kell nekem , kicsi a teljesítménye és a feszültsége is . Megnézem milyen állapotban van ,most :(

t5jvxzhgc

Pont egy éve hirdettem legutóbb itt, az adok/veszek-ben.
(elvitték)
Gyakorlatilag új volt, talán 2-3 alkalommal forrasztottam vele.
KÁTISZ

fn47xk7ei

Miért kicsi a feszültsége , már mérted ? 1,5 V elég lenne no meg az ilyen ponthegesztő trafókat alacsony BI-re méretezik azaz jóval nagyobb a kivehető teljesítmény mint az átlag transzformátorokból .

8irerv4i

Spotter kell nekem .Annak 5-7 volt az ideális ,mint a leolvasztó fűrészlap hegesztőnek . A rövid bekapcsolási időre gondoltam . Amit ma vettem lehet 2 Kva felett van ,az jó lenne . Normál méretezéssel (régi) 1Kva környékén mozoghat sajnos .