Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

6x0ud2xg

Az amit te írsz az valószínű  az ausztenites mangán acél   ( haedfield ) acél ( remélem így is írják ). Alapból puha de ha ütés nyomás éri akkor nagyon hamar felkeményedik . Az anyagtudósok meg is tudják magyarázni ( de valami ilyesmi lesz hogy a mangán..... tehát eléggé tapasztalati dolgokra épülő tudomány ez  is )

000000000

Dolgoztam ilyen helyen, és vannak is itthon - valahol kallódóban - ilyen enyhén domború, szabályos kör alakú lapkáim.

xw705sph

Kesanyagoknal neztuk a Bohler K700-at. Nem merultem bele, de a wikipedian van egy kisebb leiras rola.

d30xhrezp

Sziasztok!
Szeretnék egy szalagfűrész hegesztőt építeni,de nem találtam adatot,hogy hány volt kell a szekunderen és hány amper. Ezt megtudná valaki mondani?

kgw0eik66

Lehet készíteni, de ha nem profi megoldásra törekedsz, akkor egyszerűbb keményforrasztani egy szimpla gázégővel, egy sablonban.

vyvk7xm7

Tompahegesztésre gondolsz ugye, nem a rézzel való keményforrasztásra.
Mondjuk 5-10V és 100-150-200A kezdetnek.
Valószínűleg fűrészlap méret kérdése is.

xw705sph

Az ara. A nyers munkadarab kb 11000kg. Igen, nemesitett.
Tervben van valamikor egy kis sulycsokkentes, akkor megnezem az ajanlott anyagot is.
A Bohler nemesacel katalogust szoktam nezegetni egyebkent ilyen esetben.

d30xhrezp

Igen, tompára gondoltam.Köszönöm,ez már egy jó kiindulási alap. Eddig kisebb feszültséggel próbáltam,de csak izzott a szalag  és nem hegesztett.

vyvk7xm7

"UNIMAC 50L szalagszélesség 3-50mm vastagság 0,4-1,2mm teljesítmény 8kW"

000000000

Ha sikerült villamos izitásig heviteni 700...900c ig kissebb áramal is fürészlapot akkor rotemberger néven fut ezüst forrasz pálcaként mind segéd anyag...
Hütö redszereket ezel javitotuk suma réz keményforasz helyet...
gázforaztástol tartozkodjál szénhidrogén hátrányai miat beviszel az acélba...

fn47xk7ei

Azt lehet tudni milyen méretű lapot akarsz hegeszteni ? A feszültség elég elég szűk tartományban kell , hogy legyen :5,3-6 V AC között . Amper viszont kell bőven és bizony nem 2-300 A .. persze "mm2" függő .

x4dvn6dne

Szia!
A mikrótrafóval megoldható, olcsó és jó, több ponthegesztőt is csináltam, fűrészlapot felizzítja, el is égeti egy erősebb, neten találsz róla videót.

fn47xk7ei

A MOT teljesítménye kevés egy fűrészlap hegesztéshez inkább csak forrasztáshoz jó .

fn47xk7ei

Itt egy példa , hogy akár még gyári hegesztő géppel sem készül rendes hegesztési varrat , lásd görbe összevissza buborékos a varrat .

x4dvn6dne

Igen arra gondoltam, ezüstforrasszal, ahogy a cree2 írta.