Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

000000000

pixel66 akar szalag fürészlapot hegeszteni de én kemény forasztást ezüstel javasoltam neki inkább...
Én valami indukcios elven oldanám meg a hevitést inkább...

jani300

Palinak :)
Nekem nem kunkorodik a salak, de karctűvel könnyedén egybe le lehet tolni.
Büszke nem vagyok rá, de én így hegesztek. Na a szögvas másik oldalát amin állítgattam az áramot, azt tuti nem fényképezem :)
A bevont elektróda, átmérő 4-es, OK 46.16 7014 (a 7014 nem tudom mit jelenthet), áram 160A amit a potméter mutat, műszer nincs

000000000

sokan emliteték az auto salak leválás bevonatos pálcánál Böhler FOX gondolt a hegesztöi uto munkálatokra is legolcsobb pálcája is tudja...[#taps]

fn47xk7ei

A forrasztáshoz meg jó a "sima AC áram" is inkább akkor érdemes több energiát befektetni a fűrészlap forrasztásának  előkészítéshez jó sablonokat készíteni gondolok itt például a szép szabályos ék alak készítéshez megvezetőt .

vadember

Erre mondta volna egy tanárom: Fasza fiam ! Kettes.

Nagyon sok az amper, látszik a szélbeégésen. Egyenetlen a hegesztés sebessége.

000000000

talán az elölapolása több idö elökésziteni mind az egész forasztás...[#rolleyes]
több igénbevátelt kibir a forasztás (rádiusz terhelés)...

jani300

Ok ! Van még egy 80x80 as darab is ,azt is toldani kell . Majd még próbálkozom :)
Egyébként egyengetni is kellene , arra azért kíváncsi vagyok , bele tudok e nyújtani a 10 es anyagba ,kétkilóssal .Először nagyobb árammal próbáltam , na ott volt szélbeégés :)
Zárvány nincsen benne , a fenét érdekli a többi :)
1 méteres erőkaron 3-4 tonna csavaróerejét kell bírnia .
90X90 es Lv 10 es zártszelvény lesz belőle , kb 1600 mili feltámasztás nélküli hosszal .

jani300

Nem sértő az osztályzatod :)
Volt olyan tanárom akinek az volt az elve hogy aki a könyvet írta az tudja 5 ösre az anyagot . Ő csak tanítja , és már csak négyesre tudhatja . Mit akarunk akkor mi , diákok ?

fn47xk7ei

Olyan anyagon és pozícióban gyakorold a hegesztést és a beállítást mint amilyen anyagot majd hegeszteni fogsz .

jani300

Jaj már ! Gyakoroltam a másik oldalán :)
Gyakoroltam egyébként eleget (már) ha nem is látszik ezen  ,a pajzsot is próbáltam ezt meg meg kellett  toldani .
A salakleválás miatt tettem fel a Palinak .
De nyugodtan megpróbálhatjátok akár eltörni is :)
Nagyobb árammal próbáltam először , na ott rendes szélbeégés volt , és a salakot is úgy kellett leverni .
Köszönöm hogy segíteni akartok , egyébként [#integet2]

fn47xk7ei

Én ritkán hegesztek bevonttal ezért előtte mindig próba van .

d30xhrezp

Most készül egy vas szalagfűrész,
a lapjaim megvannak repedve, ezeket szeretném javítani, 30*1mm a lap . A fához való lapot CO2-vel hegesztem. Lehet,megpróbálom ezt is CO2-vel.Forrasztani nem akarom.

fn47xk7ei

Sőt annyira ritkán , hogy a héten csak a bekapcsolás miatt hegesztettem az inverteressel mert rossz nyelvek szerint az sem jó az elektrolit kondenzátoroknak ha évekig nincs használva-feltöltődve .[#nemtudom] Viszont nagyon jó gép mert az 5-ös elektródát is csuklóból viszi . Én sönttel és analóg műszerrel mértem az áramot egyszer csak azért , hogy ellenőrizzem az egérmozit ( ez a kijelző lenne ) - nagy eltérést nem tapasztaltam csak 2-3 A-t kivétel 210A felett ott már 6-7 A eltérés volt a két műszer között .A 3,25ös bázikussal 111 A-ra állítva könnyedén és szépen tudtam hegeszteni .

ANTAL GÁBOR

Ezek szerint Hadfield és nem az amit írtam  ( eltérés 1 db e betű )   de a többi ( fejből ) azért talán megállja a helyét
. Nagyon komoly volt a metallográfia tanítás anno ahol végeztem .  ( persze szerettem is [#vigyor4])

Csuhás

Te tudod, de a kezdetektől napjainkig mindenki csak forrasztott.. Nekem eszembe se jutna a hegesztéssel kísérletezni a forrasztás helyett.