Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Persze, azokat is valahogy majd megértem, lehet, nehéz lesz, de majd összeszedem egy kicsit magam.[#wilting]

fn47xk7ei

De hol is neveztem "CO"-nak ? [#fejvakaras]Ez amúgy sem pongyola fogalmazás hanem műhely szleng és aki akarja az érteni is fogja . Magyarok vagyunk és magyarul beszélünk értjük egymást nem kell csomót keresni a kákán .[#nevetes1]Sőt van magyar hivatalos elnevezése is - Fogyóelektródás , védőgázas ívhegesztés .

sufnituning

Én egy szóval nem mondtam, hogy Co-nak nevezted, csak mivel úgy helyeseltél, azért írtam, hogy nyugodtan nevezd Te is annak, ha akarod!
Megnyitották ezt az új topikot lehet megint valamin vitatkozni, hurrá! Én nem keresek csomót a kákán, egyszerűen csak kinyilvánítottam azt, hogy én nem szeretem ezt a kifejezést, de aki szereti, az nyugodtan használja, most télleg, ne fogja magát senki sem vissza! Részemről befejeztem.

fn47xk7ei

Egyáltalán nem értem a sértődöttségedet . Egyedül te használtál felszólító módot erre volt egy-két gyenge reagálás - kis ellenállás . A fórum jó és ha jobban átgondolod pont javarészt vitákról kell , hogy szóljon ( itt a "hurrá" reagálásodra is gondolok ). Én sem sértődtem meg ha ellentmondanak az én véleményemre max. hosszabban vitatkozom  ( természetesen ha nem fordul bele a személyeskedésbe ) ha meg megunom akkor lelépek .Az adatlapodon az van , hogy érdekel a hegesztés - nos akkor ?[#wave]

Csuhás

Nagyon kezdő awis vagyok, és sokat küzdök a leolvadó, legömbölyödő volframmal. Most lehet hogy találtam magyarázatot a hibámra. Hosszú ívet tartok és az nagyobb ívfeszt igényel, de a szabályzott áram miatt ez nagyobb teljesítményt jelent, azaz nagyobb a hő, megolvad a volfram. Awi tanácsok

jani300

"Magyarok vagyunk és magyarul beszélünk"
Valami ilyesmi már nekem is nagyon akaródzott ,íródni .
Az csak jó ha valaki tud angolul nem vitatom .
De hogy a saját hazámban megszóljanak ,lenézzenek mert magyarul beszélek ,nekem furcsa .

remrendes

weldingtipsandtricks youtube csatornajat is ajanlom.

sufnituning

A másik, hogy nagyon kitolod az elektródát, mindemellett nem árt a gáz utánfolyást kicsit nagyobbra tenni, így jobban védi, hűti a gáz.

sufnituning

Nincs semmi baj![#law][#integet2]

fn47xk7ei

Ok.. már abban a hitben voltam , hogy itt akarod hagyni a topicot  .[#integet2] Én örülök , hogy létrehozták bár itt sem tudok minden témaköréhez hozzászólni de gondolom nem is kell .[#nevetes1]

B.Zoltán

Ez így van, szusszan a pisztoly induláskor, és próbáltam is méregetni, hogy vajon mennyi hibát okozhat.

Nem sikerült pontosan meghatározni, hogy esetembe mennyi hibát okoz, talán 1-2% lehet.
Aztán arra jutottam, hogy annyira nem számottevő egy 15-20mp mérésnél.

000000000

lemarat..
rotamétert csak nyitot gázáramlásnál lehet beálitani![#wave]

remrendes

Vennek egy regi vagasu, hazai gyartmanyu trafos CO [#vigyor3] MIG/MAG hegesztot, de kicsit okositanek rajta, mert 1-2 funkcio azert hianyozna belole.
Hogyan lehetne megoldani, hogy a gomb elengedesevel meg 0.2-0.3 masodpercet tolja a drotot? Illetve 0.5-1 masodpercig a gazt is fujja?
Mondjuk ha lenne gaz elofujas, az sem lenne problema, de talan az utobbi ketto egyszerubben kikiserletezheto 1-1 kondenzatorral?
Nem is kellene allithatonak lennie, megnezem a beallitasaim es lehet fix ertek is.

fn47xk7ei

A pontos megoldást számodra én nem tudom .Én vettem egy új W 122 vezérlő kártyát a géphez 5000 petákért és az építettem bele a hegesztő gépbe mikor az előző kártya beadta a kulcsot .

remrendes

Egy komplett lenne a legegyszerubb. Ez milyen funkciokat tud?