Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Ma este kicseréltem a 0,8-as huzalt 1-esre és közben készítettem pár fényképet . Bizony rosszul emlékeztem mert most WEL1-13-as vezérlő kártya van benne . Szerintem az alap igényeket tudja . Azt hiszem itt a cnc-s fórumon vettem valakitől 5000 Ft-ért . Janinak is készítettem fényképeket - saját építésű a gépezet és kivezettem a két polaritást , hogy könnyű legyen megcserélni . Ami még figyelemre méltó az a fojtó tekercs ami kevés menetszámú de nagyon nagy vasmag keresztmetszettel rendelkezik . A doboz egy AWI hegesztő gépé volt és azt alakítottam át . A volt és az ampermérőt kiszereltem belőle mert kellett máshova de majd pótolom , hogy ne legyen ilyen csúnya a gépezet.

remrendes

Szep (nagy) darab. Majd utana nezek ezeknek a kartyaknak en is, eleg sok fele van belole. Azert jo lenne mindkettot allitani, lehetoleg mindket iranyban.

fn47xk7ei

Olyant amit te keresel nem fogsz találni könnyen azaz amelyeken nem előre beállított értékek vannak hanem kívülről állítható . Csak profi gépeken találsz ilyen megoldást azokhoz pedig elég húzós áron lehet hozzájutni főleg egy új kártyához . Egyszerűbbet meg 12-13E-ért lehet hivatalosan venni .

jani300

Van egy szép nagy külön ,előtolóm . Abban van ez a kártya . Szerintem 42 voltos . Nincs bekötési rajzod ?
Míg fűtő voltam visszakerestem a bekötést ,de nincs már meg a papír . Az előtoló is hasonló típus ,le van égve a motor . Egy tizes körül tekerték volna meg . Kéne foglalkoznom vele . Ma a kondi bekötése égett meg(másik gépen) , na úgy nagyon gagyi a gépem , kondi nélkül :(

fn47xk7ei

Ezt a Kemppi-t most ajánlották nekem 250E-ért ( gondolom 200-ért is ideadnák ) - ez a gép ipari és sok mindenre jó MMA-AWI-MIG-MAG és van lehetőség a potméterek tekergetésére is .

fn47xk7ei

Két fajta van 24 és 42 V-os és a panelon jelölve van . A bekötését mindjárt megnézem . A fényképen ha megnézed jobban akkor látni , hogy a motor nekem sem eredeti hanem barkácsolt és hegesztve van a tengely végére a fogaskerék rögzítés . Szóval más motort is rá lehet applikálni .

jani300

Gondolhatod hogy összevadásztam legalább 5 nagy 24 voltos ablaktörlő motort már :) Belenéztem a motorba ,bőven lenne hely vastagabb szállal megtekerni , a kollektor jó .
Egy kérdés akkor , van egy poti ami a kilógó huzal hosszát mutatja ,az micsoda ,hogy állítja azt ?

fn47xk7ei

Én komplett motor cserére gondoltam - vagy félre értettelek ? Az a potméter a "huzal visszaégés"-t állító azaz időben eltolja a mágneskapcsoló (főtrafó) és a tolómotor kikapcsolás időközét és ezt tudod állítani vele .

fn47xk7ei

Itt egy pár WEL-es bekötési rajz .

jani300

Köszi ! [#worship]
Nemrég belebotlottam abba a dobozba ,amiben a rezesbanda tevékenysége után maradt alkatrészek vannak ,amit még ki tudtam menteni . Most lementem érte .WEL4-3a van benne ,fokozatkapcsolóval Dil-k7 tel , mágnes szeleppel ,előtolóval . Egy görgős ,kibelezve a görgő ,vezető .
De ez alu házas . Amit használok már műanyagházas ,és eltolja idővel a motort . Mindig kell cseszegetni után állítani . Az összes tekerőt letörték :(
Nem véletlenül vannak a bögyömbe a "rezesek" .
Egy 2N 3055 tel szerelt csak hab a tortán már :) Azon csak egy w22 őt látok .

jani300

Akkor az az állítási lehetőség lehet az utánégés amit kérdeztem .  COban elég kezdő vagyok , de nagyon sokat számít a fejpajzs kaszninál ,azt már most látom .
Akadozik az előtolás beég a huzal ,nem tudom a működő gépemen van e utánégés funkció . De elég komoly panelja van , annak is . ponthegesztést kétféle képen is tudom állítani ,de az pont nem kell .

fn47xk7ei

A W 22 régi de jól működő elektronika állítólag .

remrendes

Nem gond, ha elore beallitott, csak ne 0 legyen minden ertek, nagyjabol tenyleg csak 1x kell beallitani ezeket.

remrendes

Ez komoly darab. Volt szerencsem hasonlohoz. Csak tonkre ne menyjen, mert az gtk.

fn47xk7ei

Ezért is írtam , hogy vannak egyszerűbb meghajtók ( WEL) amiket könnyű javítani vagy cserélni . Az nem tudom megérné-e a sok hozzábarkácsolás a gáz előfújás miatt mert akkor késleltetni kellene a mágnesszelephez képest (pisztoly kapcsoló jel )a mágneskapcsolót és az előtoló kapcsolását is .Késleltetni a gázszelep kikapcsolást már könnyebb megoldás lenne.