Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

000000000

Elektróda tárolónak 63-as PVC kupak és egy darab 63-as PVC cső hulladék (tok nélküli darab)
Ez elég masszív, hogy egy O gyűrűt is be lehet szúrni és akkor hermetikusan zár

000000000

Bevonatos eletrodát minél töbször szárito ki anál nagyobb lesz a pára felszivó hatása ha szoba hömérségletre kerül vissza..
És végül használhatan lesz hegesztésre is csak anyit érdemes véglegesen kiszáritani amennyi felfogsz használni is...[#wave]

fn47xk7ei

A csővel az a gondom , hogy gurul + könnyű a szélesebb lapos oldalára tenni a rezsóra a zártszelvényt felhasználás előtt . Van kb. 100 kg elektródám és egyre rosszabb állapotba kerülnek a csomagolás sérülései miatt így ezért gondoltam az újra szárítást és rendszerezést is . Sajnos a műanyag zacskók is sérülnek így jött az újabb ötlet hogy a 60x40-es zárt szelvénybe szárítani majd a végét lezárva tárolni , rendszerezni , feliratozni . Persze vannak gyárilag négyszög-hatszög légmentes műanyagba dobozoltak is de azok itt most nem játszanak . A 60x40 zártszelvény végzárók is 40-50 Ft /db áron már megvehetők így nekem praktikusnak tűnnek és a neten meg tudom rendelni mert ugye ma is jártam Miskolcon csak baxtam bemenni egy boltba és megvenni .

000000000

Viszont ha légmentesen záródik akkor nem kell szárítani ! [#papakacsint]

jani300

[#t19p77240#]
Inkább itt válaszolnék erre :)
Ma is küzdöttem a műanyag egygörgős előtolómmal :(
Van tök ugyanolyan alu öntvény házas , csak mivel szigetelőlap kell alá ,át kéne alakítani a dobozt ...
A műanyag kaki egyszerűen eltolja a motor egységet és nem szorít a görgő :( És szépen rúgódzik az egész feszítőgörgő is . Ablaktörlő motoros ,nem is gagyi gép , úgy egyébként .
Ha fémházas lenne az előtolómű szerintem még egy görgősen is jó lenne .

fn47xk7ei

Nézzek neked egy előtoló mechanikát ? Van egy Esab 4 görgős euro csatlakozós de motor nélkül és az egyik fogaskerékpár is hiányzik . De kis barkácsolással sokkal jobbat ki lehet hozni belőle mint a gagyi kis műanyag házasból mert azért ezen két görgő tolná .Ha érdekel postaköltségért elküldöm neked .

jani300

Feltöltöm a telót és csinálok képeket mik vannak .
Nem volt eddig időm semmire ,talán most a tél segít kicsit hobbizni :)  Köszi a felajánlást de van komoly régi négygörgős külön előtolóm . Kell kép mert csak így irkálok ,és nem érthető .

jani300

Töltöttem le rajzokat , és kiderült hogy két gagyibb COhegesztőmben is az előtoló BDW 83 C típusú tranzisztora van elszállva . Az a kérdésem hogy ez beszerezhető egyszerűen ? Sima elektronikai alkatrész boltban pl .

jani300

Tudok végre fényképezni :)
Holnap lefotózom a műanyag házas egy görgőst is .

s2k5ycubj

Ha nem is minden sarki boltban,de azért van. A hestor-ban pl van. BDW 83C Ez egy nagy áramú és teljesítményű NPN darlington. Már már kezd kimenni a divatból.

s2k5ycubj

Találtam a lomex-ben is. 500Ft kb.
lomex

fn47xk7ei

Ilyen faxa toló egységeid vannak és a gagyival meg kínlódsz ???[#wilting]

s7manbs8

Vagy teszel helyette duplát Ebből párhuzamosan kötve kkét ellenállással az emittereken, hogy nagyjából azonos áram folyjon rajtuk, 0.1Ohm ellenállásokkal pl. attól függ menyni áram megy ott így még olcsóbb is lehet a móka. Főleg, ha valaki küld alkatrészt neked, még  a posta se sok lenne.

Azt hiszem nekem is van ebből itthon talán.

000000000

Valoszinü a továbito motoron nincs védö dioda egy ideig türi a tranyó az indukált feszültség lökéseket motor felöl atzán feladja...[#rolleyes]

fn47xk7ei

A motoron nem is szokott lenni dióda de a W 22 kártyán van .Lásd a kapcsolási rajzát .