Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Az a gép többet tud de csak mérési adatok után lehetne elindulni a megoldás felé . Addig csak össze-vissza találgatás és ötletelés megy . Mérni pedig nem sok idő , percek alatt meg van .

jani300

Karácsony körül megígérem kibogarászom .
Gyanakodtam már a mágneskapcsoló érintkezőjére is , azért mondtam a szilárdtest relét is .

000000000

Még ami sokat számit egy jolméretezet folytó is...
Nem is gondolná az ember milyen befolyásal van egy használható megbizható gépnél![#taps]

6rk75uezn

Annak a gépnek többet kellene tudni,egy vékony falú (2mm es) z.szelvénnyel mit csinál?
Annó egy kicsit megpiszkálltam az Einhell kis "Co" hegesztőmet,kondikat tettem bele stb,6-oson az előbb emlitett anyagot szinte 1 cm es varrat után átjukasztotta.
A mostani inverteres gépemmel meg pont az a baj hogy elég macerás már a 0,6-0,8 as lemez,viszont vastagabb 5-6mm es anyagot is elég szépen mélyre be tudok olvasztani.

jani300

Majdnem mindig a legnagyobb fokozatban használom .
0,6-0,8 as lemezhez egy fokozatot vissza kell venni .
2 es lemezig elmegy . De 4 es anyagot már nem mernék vele hegeszteni , nem megfelelő a varrat minősége .
Az este kerestem először rá a gép adataira , azon akadtam ki ,mik is vannak az adatlapon megadva , paraméterek .
Az enyém régebbi ,nem 161 csak 160 . Viszont nagyobb a trafó teljesítménye .

6rk75uezn

Értem,valami nem kóser ott.Szerintem a mostani 161 es csak egy két funkcióval tud többet,de nem biztos,pl 2t-4t,de ahogy irod én is úgy vélném hogy a régebbi tipusba bizonyos dolgok nagyobbak,pl ahogy irod a trafó keresztmetszete,folytó vagy ép nagyobb dióda sor.
Csikarc-nak azért komoly tapasztalatai vannak ezen a téren úgy vélem régről,biztosan megtaláljátok a hibát.

jani300

Semmivel nem tud többet .
A megadott KWA a több . A régiben . És az áramfelvétel .
Jó ez végül is . A diódák se lehetnek már fosabbak remélem . Lehet csak a kondik gyengék .
Nem is akarok változtatni rajta igazán .
A kondik nélkül egyáltalán semmire sem jó ,úgy lehet méretezve .
A trafóba is tehetnék 20-40 mikró fázisjavító kondit a primerre ,az is számítana .
Ma pl teljesen jól hegesztett .[#nemtudom]

jani300

Kinézetre is teljesen ugyanaz .
A 160 ról nem találtam semmit .
Az szép lenne ha azonos paraméterekkel (BI-vel)
kisebbet tudnának csinálni :)
Ez a "szép kicsi" nekem vörös posztó , és még marhaságnak is tartom . A trafós technika ,nem nagyon változhatott .
63 kiló a 161 ha jól emlékszem .

fn47xk7ei

Hidd el valami más gond van vele mert azt tudja ami rá van írva - a többi meg hiba . De többet nem  okoskodom a levegőbe mert semmit nem tudni és sötétben lövöldözni meg tilos - semmi értelme nincs sorolni a nagyon sok hibalehetőséget amikor túl egyszerű a hiba bemondása(gyengének találom ). A mérések után lehet mondani valamit . De hab a tortán :" Ma pl teljesen jól hegesztett ". [#fejvakaras]

jani300

Meg fogom találni ! De már most kevésnek tűnik az ünnepek közti idő :)
12 amperes darlington lett egy marékkal az este , tápból .
De BT 151 KELL MOST ? lefotózom mibe :)

jani300

Biztos ismered ,ebbe . Habár ez nem ipari kivitel .

fn47xk7ei

Fogalmam sincs mi ez .. talán Einhell SGA ??

jani300

Ja ,hogy típus ...
Technika szuper mig 140 (TRAFÓJA LE VOLT ÉGVE)
Kis vacak előtoló vezérlő , ez pukkant el.
Mondtam nem nagyon emlékszem rá .
De ha einhell ben is van akkor lehet van (régebben írtam ,vettem kis porbeles vackot is ,havertól)

fn47xk7ei

Jó lenne már egy külön topic : "Jani összes összevásárolt motyója " ... bár lehet , hogy azt is szét kellene boncolni és könyvtári elv szerint újra rendszerezni és a rendszert külön kiadni egy lexikonba ![#hehe][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1] Nem kellene már neked egy új raktár csarnok a polcokon pozíció számokkal ? [#nemtudom][#nevetes1][#nevetes1]Na nehogy besértődj de most jó kedvem van - a mikulás hozta !

jani300

Jaj ,ez nem működött és több éve félreraktam , holnap veszek bele tirisztort , mert az persze pont nincsen .
Ebbe a dobozba építettem bele a 230-400 as trafót .
Nem véletlen hogy nem férek be :)
De pihenjünk kicsit ,mert már biztosan sokan unják ...