Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

HJózsi.
Itt folytathatjuk a Stahlwerk-es dolgot.
Kivánvsi vagyok neked mit sikerült kihozni a gépből.
Holnap pár db vasat össze taknyolok és felteszem ide,ha van időd kedved vagy van képed te is tegyél fel légyszives.
Csinálok gyorsba egy vizszintest,egy függőt,sarok függőt,és egy vizszintes állót.

6rk75uezn

Kimentem gyorsba húztam párat.
Hát ilyenek,marha kiváncsi lennék egy komolyabb szinergikussal mit tudnék és mennyivel jobb/könnyebb.
Kevert gázt használsz?

fn47xk7ei

A topicról egy vélemény .[#rinya]

remrendes

Csak a beallitas konnyebb. Mennyi volt az elotolas sebessege az elso es a harmadik kepen?

jani300

Nincsen szüksége az itt leírt infókra .
Aki talál itt számára érdekes dolgot gondolom, más véleményen van .
Még jó hogy különböző vélemények vannak , ne sértődj be ezen .

fn47xk7ei

Jaj én nem sértődtem meg . Csak csodálkoztam , hogy a gazdának ilyen véleménye van .[#conf]

jani300

Előbányászok két törött gépsatut , majd jól megkérdezem itt , hogyan lehetne meggyógyítani :)

PSoft

remrendes

Jol begyokolve, TIG + dugattyugyuru hozaganyaggal.

jani300

Köszönöm !
Tig az nincsen , ez kilőve .
Az természetes hogy a teljes keresztmetszet áthegesztéséről lehetne csak szó .
Az UTP 8 átmeneti elektróda ,és a hozzávaló feltöltő elektróda jó lehetne , de az gazdasági totálkár (nyakkendős megfogalmazásban ).
Még van a bázikus elektróda ,de ez 68 as technika ,azt említeni is csak halkan merem :)
Úgy hogy komoly problémák vannak evvel :)
A satunak is típushibája lehet ez , ahol a testbe bele van fúrva az anya ott tört el mindkettő (ÍGY VETTEM EZEKET ,mert egyébként szépek lennének )
De teszek képet ,hátha valaki már megoldotta .
Ami még elgondolkodtató ,új alapot gyalulni a jó mozgó pofákhoz .

6rk75uezn

Igen könnyebb.
A huzal tolást nem tudom megmondani mert a gép huzaltoló potija egyenesen arányos az áramerőséggel,tehát mindkettő egy poti alatt van,ezen felül már csak a fesz van és egy poti a folytás.

6rk75uezn

Kiváncsi vagyok arra a satura.
Én egyszer javitottam hegesztettem satut,azt Ok 92.18 al és 92.58 al követtem el.
Nem törött hanem repedt volt,kigyököltem majd meghegesztettem,utánna meg fedéssel adtam még neki 3as lemezt amit körbevartam.
Azóta is birja.
Nem nálam.

remrendes

Szerintem ez mindegyiken igy van. Az aramerosseg a huzalsebessegtol es az aramatado-anyag tavolsagtol fugg.

6rk75uezn

Kiváncsi vagyok arra a satura.
Én egyszer javitottam hegesztettem satut,azt Ok 92.18 al és 92.58 al követtem el.
Nem törött hanem repedt volt,kigyököltem majd meghegesztettem,utánna meg fedéssel adtam még neki 3as lemezt amit körbevartam.
Azóta is birja.
Nem nálam.

6rk75uezn

Nem nem,nézd meg pl a Jasic mig 200 at.
Nagyon szemeztem ezzel a géppel,csak jókat hallottam róluk de végül az Awi miatt nem ez lett.