Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Három mikrótrafóval megy ! A primerek párhuzamosan , a három 1,5 volt körüli szekunder sorban .
A netem láttam . A gyári gépek adatlapja is 5-7 voltot ír .
Hát ja ehhez fel kell készülni előre . Ja megnézem a linket , írtam először :)

jani300

Kasznis
Nekem az ő huzatópadja és módszerei tetszenek .
Spotter készítésélről is tett fel több videót , de most nem találom .

dezso74

Épp most fejezem be a karosszéria húzatómat.
Enyém mobilis lesz.

dezso74

A ponthegesztőhöz még időzítőm is lenne. A trafó a hiány cikk, max 2 db van.

jani300

Egy olyannak is nekiálltam , tizen éve .
A dupla keret azért tetszik mert rá lehet állni , és huzatásra biztosan csak ritkán lesz használva nálam .
90X90 es zártszelvényem van . Ma is pakoltam aknadeszkát vágtam .
A keret összeállításának még nem álltam neki ,mert akkor megint nem tudok beállni míg nem lesz kész .

jani300

[#t248p110#]
Itt már írtam a trafómról , de ha van munka egyszerűbb egy új spotter .

dezso74

Na az már jónak látszik. Nekem is elkelne most egy ilyen.

dezso74

Lesz az enyémnek is ráállós része, de az majd később készül el, most a saját autómat csinálom és azért surgős a húzató is és a spotter is.

jani300

Itt helyben kölcsönadnám éppen , de postázgatni nem akarom .

dezso74

fn47xk7ei

Valószínű , hogy jobb lesz mint a mikrónak a trafójából készített és elég gyorsan megtekercselhető is valamint a szekunder feszültséget belőni így - már mint ami a videón látható 3 fázisú trafón .

fn47xk7ei

Ez a háromtrafós videója .

jani300

Erre gondoltam .
Egy nagy trafóval egyszerűbb persze .
Ez csak szemléltetés inkább ,feszültség és teljesítmény ,szempontjából .
Rengeteg kasznis dolgot néztem .

dezso74

Mindenképp a nagyobb trafó marad, mert az van itthon, valószínű, hogy egyszerűbb is lesz a megoldás.
Ma kipróbálom.