Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

remrendes

Milyen anyagot, milyen elektrodaval?

fn47xk7ei

Sajnos így sötétben tapogatva szinte lehetetlen belőni egy hibát . Nem tudni például  a gáz minőséget , mennyiséget , tömlő tömítettséget ...stb.[#fejvakaras]

3m9kaxws5

Üdv. Esetleg polaritás hiba, ügye az awi fordított polaritással működik. egyenáramhoz zöld wolfram nem jó.Ha nincs elég gáz akkor a wolfram elég és fekete lesz.

remrendes

A forditott polaritast hamar eszre lehet azert venni.

Csuhás

Nem hatékony így, azért keresek valakit aki személyesen megnézné mit rontok el. De mert próbáltok így is segíteni akkor mondom amit tudok. Sima szerkezeti acél darabokat hegesztenék, kényelmes pozícióban, Kb 100A körüli árammal ( A polaritás nem állítható ) 2.4 piros wolframmal, argonnal, 7-es kerámiával. Szivárgás nem nagyon van, palackot lezárva percekig megmarad a nyomás. A darabokat flexel tisztára köszörültem. Gázmennyiségre most nem emlékszem, de próbáltam már több gázzal is. Nem huzatos a környezet.
Ennek ellenére a hegfürdő legtöbbször felhabosodik, ha valami buborék hozzáért a wolframhoz akkor az azonnal legömbölyödik. A hegesztés fekete, és gyakran barna porszerű kirakódás van a varrat környezetében.

remrendes

Egy darab rozsdamentesen nem tudsz probalkozni?
En Toriumos elektrodat nem hasznaltam meg, inkabb az arany (fekete) vagy a lila.

3m9kaxws5

A polaritást úgy tudod állítani hogy az awi pisztolyt a negatívba tekered be a testet a pozitívba. A piros wolfram a legjobb csak káros az egészségre köszörülni csak elszívással. a köszörű por rákot okozhat. Én most már lilát használok. De ezt mindenki maga dönti el.

Csuhás

Kiszaladtam a műhelybe. Valóban lehetne fordított polaritást is kiválasztani de egyértelműen jelölve van az előlapon, az awi pisztoly a negatív pólus. Megnéztem a gázmennyiséget is egy kinai rotaméterrel 8l/perc.

3m9kaxws5

Akkor még lehet régi a szögvas szénszegény teljesen tisztára csiszoltad kis felületi rozsda vagy reve is okozhatja. É a vasat is rozsdamentes awi pálcával hegesztem sokkal jobb tisztább a varrat. A 8 liter gáz bőven elég. én 4 körül használom gázlencsével még kevesebbet 2-őt. Alura használok 6-8 at.

sufnituning

4lit/perc elég, próbáld meg először úgy mint a kezdők!
5mm laposvas, pálca nélkül húzod, húzol mellé egy másik varratot, aztán ha már ez megy pálcával is meg lehet próbálni, rozsdamentes  pálcával könnyebb. ha fordítva van a polaritás, kétpercenként köszörülheted az elektródát.
80 amperrel 3,2 elektródával kezdenék.

ywathzay

Barátkozom az alu hegesztéssel. A képeken szereplő mdb. Lv 15mm.

rotaryfun

Sziasztok

öntött vasra kemény forrasszal ( réz vagy ipari ezüst ) rá lehet menni ? Ráfog ? Vagy valami trükkje van esetleg ?

sufnituning

rotaryfun

jani300

Töltött CO palacknak árthat a fagy ?