Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Kb. hány darab elektródára lenne szükséged (UTP 8)?

fn47xk7ei

Még vannak olyan gépek-előtoló egységek ahol a potméter skálázott felirata m/perc-ben van megjelenítve és ezek a jobb megoldások az "amper" felirattal szemben .

remrendes

MMA modban! MIG/MAG hegesztesnel feszultseg szabalyzas van, aramerosseg csak a lenti modon.

remrendes

Azok a vedogazos hegesztok, amikken van "Amper" poti, azokat biztosan nem szabad megvenni :)

fn47xk7ei

Picit fenntartásaim vannak ezekkel a gépekkel ill. értékekkel . Lásd 200 A-es gép potméter beállításait , panel műszerek mért-jelzett értékek hegesztés közben ( 23-24 V és cca. 260 A ) valamint a valamennyire látható hegesztési varrat .

remrendes

Szamolva a 200A az 24V kornyeke (jelen esetben mindket keplettel). Valoszinuleg annyi tortenik, hogy jobban nez ki, ha 240-260A kozott ugral, mint ha 180-200 kozott tenne ugyanazt.
Egyebkent a Jasic 350-es gepet en is neztem, majdnem meg is vettem, volt egy boltban netto 140-ert (valoszinuleg eliras volt). Viszont egyik gepbol sem lett eddig semmi, szoval marad egy siofoki 350A-es trafos.

6rk75uezn

Én kérek elnézést,igaz!

jani300

Köszi ,majd még meglátom , kitárgyaljuk :)
De egyenlőre szökésben vannak a satuk , nem találom ...
Nagy a putri , de azért eddig még mindenre emlékeztem nagyjából hol van .[#nemtudom]

HJózsi

Még tavalyi képek, egy bakdarut készítettem a 360 x 1000-es érkezéséhez. Azt tapasztaltam, hogy egy barnás elszíneződés keletkezik a varrat mellett, ez vajon a gáz miatt van?

vadember

"Azok a vedogazos hegesztok, amikken van "Amper" poti, azokat biztosan nem szabad megvenni"
[#conf][#conf]
Ilyen géppel szoktam dolgozni, és ezen is van "Amper poti".
Akkor most átvertek minket? Kérjük vissza a 3,5 misit?
Pedig én pont ezt az értéket szoktam bőszen állítgatni ,meg az ívhosszt. A többi nem is érdekel mert a szinergikus vezérlés úgyis hozzá állítja a többi paramétert.

vadember

Ezt a Si ötvöző okozza.

vadember

fn47xk7ei

Nem mindenki dolgozik szinergikus géppel , a legtöbb egyszerű gépen beállítod a fokozat kapcsolóval a feszültséget és az előtoló sebességet állítgatva próbálod eltalálni a legjobbnak tűnő beállítást - ha nem tetszik akkor egy fokozattal feljebb vagy lejjebb és újból próbálod eltalálni - persze bizonyos gyakorlat után vannak bevált beállítási értékek . Értem én , hogy profi hegesztőgép az más - anno a miskolci hegesztés technikai cégnél mi is forgalmaztunk mint szinergikus gépeket mint hobbi vagy egyszerű ipari hegesztő gépeket is viszont soha nem éreztem emiatt , hogy sokkal előrébb lennék mint más mert ezek munkahelyi gépek voltak .Egy szó mint száz poénnak jó volt de nem kell eladnod a gépet .[#eljen]

robroy007

ehhez már szinte NASA diploma kell[#nezze], hogy jól be tudja lőni az ember bármikor a hegesztést [#nevetes1][#nevetes1]

fn47xk7ei

Én SG2-es huzalt használok és gyakran CO2 gázt hozzá , ritkábban kevert gázt de nekem nincs ennyire erősen barnás elszíneződés . Te milyen huzalt használtál ?