Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Én a helyedben cserélném a 2N3055-öst a meghajtó tranzisztorral együtt és a meghajtó tranzisztor bázisára menő diódát is ellenőrizném . A 2N3055 C-Er-re egy diódát forrasztani . Viszont első ránézésre hiányolom a fékellenállást azaz nem látom a panelen .

jani300

Ebben a vezérlő panelban ment el a tranzisztor .
A nagy mágneskapcsolós gépemben is cserélnem kellene a mágneskapcsolót szilárdtest relére ,hasonlóan mint a rajzon . Lehet már megégtek az érintkezők és bizonytalan a kapcsolás , meg kellene próbálnom .

fn47xk7ei

Elnézést , javítva - " 2N3055 C-E-re ".

000000000

000000000

segitek benne...[#integet2]

fn47xk7ei

Akkor most mellébeszéltünk ?[#nevetes1]A mágneskapcsoló jó megoldás ne cseréld le ssr-re - sok mindent szoktál bontani így biztosan hozzájutsz egy jobb fajta mágneskapcsolóhoz .

000000000

2N3055 lejárt itt a fetek kora...
milyen eletronikai bolt van közel hozzád keresünk neked valami fete ha nem elérhetö irf3205.. pl

000000000

ez jani300 szolt bocsi..

jani300

Ezen ott van a fék ellenállás .
Egy felrobbant elkóval a közepén .
Nem használom ezeket , de már csak egy van amit nem fényképeztem még le :)

jani300

Köszi ezt értem ,de ha jól működik  , nem bántanám .
De jól jön a rajz , hátha ...

jani300

Állandóan csak pontozok szinte .
Miért nem ajánlod ? Van 100 amperes SSR is , csak kipróbálnám .

fn47xk7ei

Jaa.. ez nagyon xar megoldás már mint , hogy nincs külön táp a vezérlőnek hanem a hegesztő áramforrásról van megtáplálva . Így nem is csodálkozom ha nem egyenletes az előtolás arról meg ne is beszéljünk mennyivel nagyobb feszültséget kap a motor ha nem hegesztesz csak befűzöd a huzalt !Így szinte az üresjárati feszültséget kapja az elektronikád ill. a motor ami jóval magasabb mint a hegesztés közbeni .[#csodalk]

jani300

Teszek egy főkapcsolót leválsztónak ha arra gondolsz (mágneskapcsolót ). Idő kellene rá ,csak :(

000000000

ez már neat amit a kolega linkelt ide tranyo kell  pasziv áteresztös szabályzás csak....
De a motoron nics dioda párhuzamos dioda nem ártana rá!
A motoron indukált feszültség visrosszugás kinyirja a tranyot a motoron lévö dioda ezt kiküszöböli!

fn47xk7ei

Nekem ne keress boltot inkább vevőt mert nálam kis túlzással "halomban" áll az alkatrész , 2N3055-től kezdve a fetekig, igbt-ig . Nagy buherátor vagyok .[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]