Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Azért a 3mm-es lemez összehegesztése már nem kis csecsebecse, én még 4mm-nél vastagabb anyagot nem is nagyon hegesztettem. Otthoni hobby használatra 130.000-ft-ért max egy alap Iweld CO2 hegesztőt lehet kapni. De arra hogy néha ha valamit hegesztenem kéne (talán évente 1x2X)nem érné meg több százezres gépet venni. Viszont ami Iweld gorilla sima pálcás gépem van ,azzal mindent lehet csak szépen hegeszteni nem a vékony lemezt. Nekem elég lenne egy olcsó awi hegesztő, ami tud pulse módot hogy lehessen simán szinte ponthegeszteni vele. CO  hegesztőt nem vennék, mert gyűlölöm mikor fröcsköl szanaszét az olvadt anyag, az viszont többet számítana, hogy akár a műhelyben vagy a lakásban is lehetne vele hegeszteni, mert nem keletkezik hatalmas füst.

frob

Adtam neki, most 12L -en van, jobb de még mindig nem az igazi, jóformán 20cm hegesztése után takarítani kell a gázterelőt..

Köszi!

mex

Ha tudsz tegyél fel egy képet a 20 cm hegesztés utáni gázterelő állapotáról. Valóban extrém módon kell fröcskölni a huzalnak, ha ennyi hegesztés után takarítani kel..

ezsolt74

Ha lenne olyan hegesztő ami csak ezt a hideg hegesztést tudná, de adnák 50000Ft-ért akkor simán megvenném.

ybm4ifb

Szia
Meg mérhetnéd hogy menyi a hegesztésnél a feszültséged,ez a 80.000 Mf kondi miért kell?
Nem lehet hogy nagyon felviszi a feszt??
Ha jol tudom 18-24v kéne a fesznek lenni.

Csuhás

A kondi nem viszi fel a feszültséget. Viszont a cseppátmeneteknél a kondiban tárolt energia rádurran a cseppzárlatra és gyakorlatilag felrobbantja a cseppet. Itt nincs áramkorlát, csak a parazita vezeték ellenállások, induktivitások korlátoznak így több száz amperes csúcsok lesznek. Nem értek a mig hegesztéshez de úgy gondolom a fojtó után csak kis kapacitást kellene berakni. Javítsatok ki ha tévedek!

frob

Hát a feszt nem viszi fel, de simogatja rendesen, most áttettem a fojtó előttre, valamivel jobb a helyzet. Ma csinálok majd fotót a gázterelőről...

egyébként azért tettembe, hogy pont a Csuhás által említett nagyobb áramcsúcsok folyamatosabbak legyenek, másik gépemben is van, igaz nem 80-160e uF, csak 20-30 talán

De elégedett azzal sem vagyok! bár az kevésbé rakodik be...

Szóval a jobb hegesztési minőség miatt tettem be, de valahogy eddig nem vettem észre a változást...

frob

Sziasztok
no csinálta előtte utána fotót :D
csak hogy tiszta anyagot raktam a hegesztő alá, majd húztam két csíkot, és az is jó látszik hogy a második mennyire összebassza az elsőt, na meg hogy ettől a két csíktól milyen dzsuvás lett a gázterelő, ez már istenes, mert volt olyan állapot amikor már egy ilyen csíknál telibetolta

a vicc hogy ezen van a kisebb gázterelő, míg a másikon a nagyobb , még is ennek kell a több co most...

szivesen fogadom a további ésrevételeket

fn47xk7ei

Valaki leírná mi a fenének kell 3 fázisú MIG hegesztő gépbe kondenzátor? Abszolút nem illeszkedik a hegesztési technológiához. ESAB szabadalom- indításnál még a fojtó tekercset is rövidre zárják elektronikusan.(Én már legalább hússzor leírtam itt- nem a hálózati sinust kell simítani hanem a hegesztő áramot ami egymástól fényévekre van.)

frob

miért ne?

de hallgatlak, mert kíváncsi vagyok és szeretném megérteni!
és nehogy cinizmusnak vedd, tényleg kíváncsi vagyok!!!

molnarfme

Üdv. Nem lehet hogy a védőgázzal van a hiba? Esetleg nem elég tiszta, vagy szennyezett.
Ferenc

mex

Szerintem jól tippelsz. Ennyire rövid varratnál így betelítődni gázterelőt csak védőgázhiány, illetve nem megfelelő minőségű gáz okozhat. A vizes gáz is ilyesmit eredményez. Maga a varratkép sem szép, és ezt nem az egyenetlenségére írom.

frob

Sima mezei CO használok már évek óta, és az is érdekes hogy ezzel a palackkal már közel egy guriga elment, eddig 8L re volt állítva az adagoló, most felvettem 12-re
Lehetséges hogy a huzal lenne ennyire rossz?
Vagy ez csak a gáz lehet a probléma?
Még jó félig van egyébként...

Amire még gondolni tudok nem e sérült valahol a kábel, és elszökik a gáz ... hiszen sokáig a 8L is elég volt...

És köszönöm hogy foglalkoztok vele!

hostya

"Amire még gondolni tudok nem e sérült valahol a kábel, és elszökik a gáz ..."

A minap azt írtad hogy a gázmenyiséget 8l-ről 12l-re emelted,és valamennyit javult a helyzet..
Ha régebben.. jó volt a 8liter, most meg a 12l is kevés, akkor valószínű hogy a reduktortól nem jut el  az összes gáz a pisztolyig. (valahol elszivárog útközben..)
Ellenőrizd le a "munkakábelben"  a gázcsövet nem-e tört el/meg, vagy kilyukadt valahol..
Azt se tartom kizártnak hogy az intenzív fröcsköléstől a pisztolyban a gáz fúvóka is részben-eltömődött.

mex

A gáz áramlását, ha nem is literre, de egyszerű módon ellenőrizheted. Felengedve a huzaltovábbító görgőt, vagy görgőket, (hogy ne tolja át a két füled közt a huzalt) megnyomva a pisztolyon levő kapcsolót, a fülhöz tartva határozottan hallható a gáz indításkori "pisszentése", majd az utánáramlás is valamivel kisebb hangerőn.
Ha nincs utánáramlás de a "pisszentés megvolt, akkor keresztmetszetszűkülés van a tömlőben, vagy a csatlakozó részeknél. Ha erőtlennek érződik, akkor még a mágnesszelep is szóbajöhet, elkoszolódik az is idővel.