Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

e3y4ahxee

Akkor lehet a co is megfelelne erre a célra, azzal azért vékony fal vastagságú csöveket is lehet szépen hegeszteni. Nagyon drága gépbe nem gondolkodom, de nem egy Parkside kategóriában azért.. Talán Gorilla..

hostya

Vörösréz csövet szeretnék forrasztani ezüsttel.

Milyen folyasztószert (flux) kell(ene) használnom hozzá, és hol lehet kapni kis kiszerelésben?
Gondolom a bórax nem jó hozzá... (mert az van itthon..)

sufnituning

A múltkor árultam itt a fórumon szilfosz pálcát,az kiváló vörösrézhez is folyasztó sem kell hozzá, 5 éves gyerek is tud vele forrasztani. Esetleg 1 db-ot tudok küldeni, privatban keress meg!

sufnituning

Ha érdekel?[#nemtudom]

ab

Előkerült jó pár reduktor. Megerősítést szeretnék kérni, hogy az argon - co2 reduktorok között csak a csatlakozó menet különbség van?
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

PirateBoy

A "háztájiban" használhatóságot az is meghatározhatja, hogy a szekunder óra/rotaméter felbontása (bár-liter/perc) mekkora. Ha ez viszonylag magas, akkor inkább ipari kivitel.

zhwgruj80

Sziasztok! TIG AWI vagy MIG CO  hegesztő pisztolyt ajánlanátok?  Csak évi pár alkalommal használnám kisebb munkához. https://www.mastroweld.hu/ weboldalán kerestem a hegesztőpisztolyokat.

sufnituning

jani300

Üdv  A FÓRUMON !
Ha nem haragszol visszakérdeznék először -
Milyen géped (gépeid) és palackod (palackjaid) vannak ?
Könnyebben fog tudni segíteni , aki szeretne , és tudna is .

jani300

jani300

Egy órája kaptam 3 kis csomag finkord 2,5 rutilska elektróda
iso 2560-E 51 2 RR22 BEVONT ELEKTRÓDÁT .
gARÁZSTAKARÍTÁSBÓL, INGYÉ , MEG NÉHÁNY BEVONAT NÉLKÜLI ÉLKEFÉM PÁLCÁT .
Na de nem kell irigykedni ,mindig ez a legdrágább :)
De már van is egy szép karctűm legalább :)

sufnituning

VighLajos

Üdv a fórumnak!
Egy dilettáns kérdés: létezik-e porbeles kiegészítő meglévő inverteres hegesztőgéphez?
Hobbi kategória, évenként 2-3 alkalom.
Köszönet a válaszokért:
Lajos

jani300

Sima bevont elektródához való inverterhez ?
Régen volt külön előtoló nagy gépekhez , de szerintem nem éri meg evvel foglalkozni .
Vannak kombó gépek ,már .
Nem a szívem csücske egyébként sem a porbeles megoldás .
De kíváncsi vagyok más mit ír .

VighLajos

Szia!
B.Zoltán fórumtárs magánban válaszolt. Kipróbálta, rossz volt az eredmény.
Ezeknek az invertereknek más a karakterisztikája, mint a porbeles gépeknek.
Ő sem javasolta a kettő házasítását.
Köszönet a tanácsokért!
Lajos