Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Amennyire én tudom, a porbeleshez huzalhoz a polaritást meg kell fordítani a gépben. A többi ugyan az.

B.Zoltán

Igen, meg lett fordítva a polaritás, úgy folyamatos ívet sem lehet produkálni egy elektródás inverterrel, túl hosszú ívet csinál, utána kialszik, vagy beleég az áramátadóba.

A megszokott polaritással van folyamatos ív, de ugye nagyon fröcsköl, még hegeszteni is lehet vele úgy-ahogy.

A CO2-es géppel fordított polaritással nekem szinte tökéletes, nincs nagyobb fröcskölés, mint CO2 módban.
A YouTube-on egy 70.000 Ft-os gép látványosan jobban fröcsköl.

vadember

A portöltet határozza meg a polaritást. A bázikust negatívról a rutilost pozitívról hegesztjük jellemzően. De vannak mind a két polaritásról hegeszthető huzalok is. Az adatlapot illik használni ha elérhető.

ywathzay

Köszönöm, az info nem nekem kellett, én porbelest nem tervezek használni. De ha egyszer mégis, akkor ennyivel többet tudok róla.

Motoros

Most vettem egy Parkside porbeles inverteres apparátot negyvenezerért, vékony lemezes eseti munkákhoz de valahogy nem az igazi, lehet csak a gyakorlat kevés[#nemtudom]

ywathzay

Meg sz.r a hegesztő. Bocs de az sajnos nem lesz jobb. Én a porbelest vastag anyagnál használnám, vékonynál úgy vélem a salakanyag bekavar.

NagyZé

Ez működhet? Ezzel lehet "mindent is" hegeszteni? Barkács célra kellene és jól hangzik, hogy hegeszthetek vasat, rozsdamentest, alumíniumot. Egy-egy munkára kellene pár napig (egy polcot összedobni) aztán megy a dobozába hetekre-hónapokra. Van valakinek tapasztalata ilyen kínai szutkokkal. Egy hasonló minimum a duplája itthon. Igaz ha probléma van az itthonival lehet hova fordulni. A kérdésekből talán látszik, hogy nagyon kezdő vagyok hegesztés ügyileg.

sufnituning

Nem nyílik meg a link.

PSoft

Pedig...de! [#kacsint]

jani300

Én láttam a gépet , ránézésre jó .
Bögyömben van kicsit ez a barkács hegesztés .
15KG 0,8 as huzalt szoktam venni ,mert az 5 kiló szinte semeddig sem tart .
A félévente egyszer előveszem ,az a CO nál nem hiszem hogy működne , ilyenkor kuka a maradék dob !
Avi val még nem is hegesztettem , nem hiszem hogy egyből menne .
Akkor marad a bevont elektródás ,az inverterrel király dolog .
Na persze ott is évek kellettek ,míg salakoló kalapács nélkül is tudom mit szikráztam .
Valószínűleg durva amit írok , de nem feltétlenül működik hogy évente egyszer bütykölök és profi lesz az a hegesztés .
Ok tanulni kell ,így kezdte mindenki , csak hát kell a gyakorlat is , jó géppel persze egyszerűbb .
Kezdő koromba egyből a kezembe nyomták a bázikus pálcát hogy avval jobb lesz a hegesztésem .:) De dinamó volt :)
Na csak írtam hogy azért ilyen is legyen , de feltételezem hogy rajtam kívül itt mindenki profi .

sufnituning

Na most megnyílt, mert elbénáztam a telefonról a linknyitást.
De fontosabb paramétereket itt nem látom, és azt honnan nézted ki, hogy aluhoz jó?
a TIG az liftes, ez eleve nem tetszik.

sufnituning

jani300

Egyébként ezeket nézegetem mostanában .
Ha nem számítana más , eljátszadoznék szívesen egy hasonlóval , mondjuk 5 ös EB s pálcával szívesen nekimennék az 50 plusszos lemezeknek :)

sufnituning

Nemrég szereztem 6os pálcát bevonattal kb 13 mm, már nem kell sok idő, hogy kipróbáljam.[#nyes]

sufnituning

Majd nemsokára TIG elhetünk  egyet, hogy kipróbáld, biztos menne, az alut is könnyű lesz hegeszteni.

Majd magánba megbeszéljük.