Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

g89ketty

jani300

Addigra befagy :)
Más ambícióim vannak , most meg ez éppen csókos meló , egy ismerős piásan vezetett , el kell adnia a kocsit ,mert 200 felett van a büntetés , és vizsgával többet érhet .
3 lukas ,egy kész ,a többit holnap .
De van két teherautó , azokat nagyon fogom útállni :)
Beteg voltam hetekig ,nem tudom mi ,de sem oltásra sem tesztre nem mentem :) De már úgy néz ki megmaradok :)

PSoft

IdézAddigra befagy

Akkooo...
Nehogy napernyőt vegyél hozzá, hanem...korcsolyát! [#vigyor2]

IdézDe már úgy néz ki megmaradok
Persze hogy megmaradsz! Ne bassz már ki a rotival, hisz nemrég talált meg! :)

KoLa

Volt egy munkatársam, Aki egész nap pajzs nélkül hegesztett CO-val, valahol van egy videóm is róla, azt mondta:"csak az ömledéket nézem, az ívet takarja a gázterelő!"
Hmmmm? az én szemem 'példáúl' annyira érzékeny hogy a napra sem szeretek kimenni!
Erre most azt látom hogy az indiai kollégái elektródával hegesztenek pajzs nélkül, hosszú varratokat.
itt kb 6:47 től

RJancsi

De hisz volt rajta munkavédelmi napszemüveg. [#nyes]
A bőre meg szignifikánsan túlpigmentált és nem fogja az UV.[#eplus2]

KoLa

Nekem a 9-es üveg gyenge!

frob

Sziasztok

Régebben ajánlotta valaki ezeket a gépeket
http://www.blm.hu/blm-migmag.html

Akkor rögtön kérdeztem a céget, sajnos nem próbálhatók ki helyben náluk (ami elég fura)...
A főkérdésem az lenne, mert ilyen jellegű nfót nem látok sehol sem, hogy ezek tudják e impulzus hegesztéses módit, amikor 50-400 Hz közt változtatják a tartó és a leolvasztó áramot?

Van esetleg valakinek ilyen gépe, vagy tudtok ajánlani úgy 300e környékéig ilyet tudó 3 fázisú gépet?

Előre is köszi!

fn47xk7ei

Hamarabb is kérdezhettél volna. Három napja adtam egy 330 A-es impulzusos Fronius TPS invertert 45K-ért. Csak az előtolója hiányzott de kis foglalkozással megoldható volt a helyettesítése.

fn47xk7ei

Vagy ha komolyan gondolod a nagy teljesítményt akkor keress meg privát üzenetben mivel számolom fel hamarosan a műhelyemet és még lesz egy impulzusos gépem eladó. Egy Migatronic BDH 400-as vízhűtéses impulzusos hegesztőgép.( Bocs a többiektől a kéretlen reklámért![#worship])

ywathzay

Haver kb egy hónapja vett egy ilyen márkájú, majd 600e FT-os awi gépet. 20 perc hegesztés után elfüstölt. Azóta várja mi lesz belőle.

frob

huhabanyeg, ez nem jó ómen...
kösz

frob

Csak jelzem, hogy Csikarccal folytatott rövid üzenetváltás alapján számomra tárgytalan a hegesztő.
Ha bárkit érdekel akkor szabad a lehetőség.

zozo

Milyen ez a csoda alu lágyforrasztó anyag, ami szinte minden  fémhez is jó? Volt valakinek a kezében ilyen? 1,6 alu pálca

ywathzay

Nekem van, használtam, de sűrűn nem. Egyszer egy kis hengerben (talán egy fűkaszáé volt) kellett volna a kiszakadt menet helyét javítani, mire befolyt/ feltapadt, a henger megrogyott, majdnem olvadáspontig kellett az alut melegíteni. Akkor már inkább az AWI.

zozo