Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

svejk

Tompa és sarokvarrat vastagságának a mérése oké, az olvasható le a skáláról, de mire való a 60, 70 és 80 fokos szög rajta?
Gyököléshez?

jani300

Komolyabb vastagságú anyagok hegesztéséhez lehet értelmes ezt használni .
A szögek valószínűleg az előre elkészített lemez leélezés , gyök helyének kimunkálása , méret ellenőrzésére való lehet , hegesztés megkezdése előtt .
De sose hallottam még hasonlóról ,csak itt régebben .
Mondjuk tankot megpróbálnák hegeszteni egyszer azt már írtam :) Ott van értelme nézegetni evvel , röntgen helyett ...

Rabb Ferenc

IdézMondjuk tankot megpróbálnák hegeszteni...Ott van értelme nézegetni evvel , röntgen helyett ...

Minek? Az első buckánál úgyis szétlövik.

jani300

Amit én hegesztek ?
Azt tutinem ! :)

PSoft

Használ valaki ilyen fejpajzsot?
Ha igen, mik a tapasztalatok...
Minap került hozzám egy példánya, hiányoznak az elemek belőle.(amúgy, hibátlannak tűnik)
Vegyek/ne vegyek bele két új elemet? [#nemtudom]

mex

IdézAmit én hegesztek ?
Azt tutinem !

Akkor varrás mentén reped.[#nyes]

jani300

Persze :)

Mégy egy üllő sem tört el amit hegesztettem , pedig volt amit direkt próbáltak eltörni ,de feladták  :)
Az elején úgy pattant el a két centis heft mindha cérna lenne .
Na azt levágtam lánggal mert letörni nem bírták a nagyszájúak . Felkunkorodott vagy 4-5 centit a darab .  Szemmel láthatóan ,azonnal , miután eltépte az ellen oldali "heftet ".
Ja hát körbe kell hegeszteni ,akkor nem is húz a hegesztés .

PSoft

'82-83-ban...
MN 6690 Szentkirályszabadja.
Volt nekik 4 db. FUG-juk.
A szabad ég alatt álltak, szépen, katonásan :) sorban, hetente kiboxolt gumikkal a torony melletti aszfaltos placcon.
Talán augusztus lehetett, rekkenő meleg, nem tudom hány fokosak lehettek a ződ vasak.
Qrva nagy, robbanás szerű hang, mindenki összefutott egy pillanat alatt...
Kisvártatva kiderült hogy az egyik FUG-nak a -mit tudom én milyen vastag- páncélja hasadt meg, vagy fél méter hosszan.
Aztán az is szemmel láthatóan kiderült hogy a hegesztés szakadt szét azon a darabon.
A dolog érdekessége hogy valahova hozzátok, Pécsre vitték javítani, ott volt valahol a "szakszervizük" ezeknek a vasaknak. :)

Esetleg...nem Te voltál a "szervizmester"? :)

jani300

80 ban leszereltem már .
Hőr opk , vezetékes voltam .
De akkor még tényleg volt itt két laktanya az ÁPER , meg a tüzérek . Most már nincs semmi .  Pedig most nem ártana , nyugodtabban aludnák :)
Hol abban nyomi pajzsban az elem ,van kettő ami megadta magát . Az egyi 3M es ráadásul .

PSoft

A pajzs jobb és bal oldalán belül, a potik takaró "dobozából" kihúzható "fiókokban" van egy-egy elem.

jani300

2ni23j35s

https://constructionmanuals.tpub.com/14250/css/Welded-Joint-Design-50.htm

Beírtan a google - be, hogy welding measurment, majd kértem a képeket... szerintem ez kb ugyan az, csak az általad linkeltből a kínai mérnök már kitervezte a felesleges nyersanyagot. Egyébként nyáron vettem egy ilyet én is Szolitól, de azóta nem hegesztettem.

remrendes

Nem igazan helyettesiti a rontgent.
Sok idot toltottem Sheffieldben egy cegnel, ahol pl lovegtornyokat is keszitenek. Ha gondolod megkeresem a kontaktot :)

Arany János

Ha jól emlékszem a fokokkal gyököt ellenőrzöl, a csúcsokkal varratot mérsz.

svejk

Köszi, én is ezt ókumláltam ki.