Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

99cwyhfhj

Azért nem árt megnézni egy lupéval, hogy a hegesztés mentén nincs-e hajszálrepedés. Mert az hamar tovább fut a rezonanciától.
Én inkább esztergáltam volna egyet aluból, vagy POM-ból.
25-ös bosch-kővel lehet profilkést csinálni hozzá, nem kell gömb-esztergáló készülék sem.

8irerv4i

Nem akarnék ebbe belefolyni .........
De ha én ilyen kis vackot hegesztek ,az általában kipirosodik :)

fwg7s098t

IdézDe ha én ilyen kis vackot hegesztek
Porbelessel pötyögve nem biztos.[#nyes]

8irerv4i

"hegesztek"

Van annak a szónak egy jelentése :)
Porbelessel biztos nem ........
Egyébként így utólag rézzel forrasztva kellett volna talán ...

fwg7s098t

Nem hiszem, hogy otthonában van lehetősége a keményforrasztásra, de az biztosabb kötést adna ilyen esetben.
De már így is sokat polemizáltunk...

MoparMan

drukkolok, hogy 7000-es spórolás ne forduljon 200ezres bukóba [#vigyor]

xz0mtw8ej

Ha menet közben letörne, még mindig ott a tápkábel mint köldökzsinór. [#nyes]

xz0mtw8ej

Befogtam a csavarszárat a satuba közvetlenül a hegesztés alatt és gumikalapáccsal oldalról megpüföltem a golyót. Nem tört le.

ajpwg6jrn

Plusz ha tanktáska is van a mocin, akkor azon landol. Nekem túránál volt hogy leugrott a teló, tartóstól együtt. A tanktáskán megmaradt. Félreálltam és visszaraktam. De már kezdünk nagyon sokat OFF-olni. :)

x4dvn6dne

Segítsek?
Van egy jó nagy kalapácsom.[#nyes]

xz0mtw8ej

Nekem meg egy 3 MN-os hidraulikus törőgépem. Lassú ugyan de elég combos. [#eplus2]

8irerv4i

Egy szép munka ...
Valami porbeles huzallal hegeszt ? Argon gázkeverékkel , külön előtolóval , és salakos lesz a varrat .
Annyira azért nem vagyok benne ebben a dologban ,de érdekes .

pbn5xm0pv

Több alkalommal is ezt az eljárást használja. Egy régebbi videóban az okát is elmondta: hegesztés közben a gáz védi a varratot (na meg a huzal töltetből felszabaduló gázok), kihűlés közben pedig a portöltetből képződő salak bevonat.

afjybsise

Mélyebb beolvadás, az aktuális huzal minden pozíciónál jól működik azt mondja. Elvileg kevésbé rideg varrat jön létre ezzel a dupla védőgázas cuccal.
Amúgy az ausztrál figura egy igazi jolly joker, még akkor is, ha csak a fele igaz annak, amit a videókban látunk.

8irerv4i

Kíváncsi vagyok ebből mi lesz ?
Nem is értem igazán mit csinál .
Meghosszabbítja másik gépből az ágyat ?
Nem nagyon lehet önbizalom hiánya .

De végülis én is megtoldottam tavaly valamikor két I gerendát ,már CO val . (nem is kellett , csak hogy egy darab legyen ne kettő :) )
Egy jó idő múlva mutattam a gyereknek hogy össze taknyoltam .
Meglepetésemre mondta hogy már nézte és ha megköszörülöm nem is fog látszani :)

Na de hát az nem egy öntvény eszterga ágy [#csodalk]