Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fwg7s098t

Egyenáramú a gép. Kimeneti puffer nincs, viszont van szűrő-energiatároló induktivitás.
https://www.youtube.com/watch?v=zVG5_iLBAOA

xz0mtw8ej

Az már jobb egy fokkal.

4im2adcie

Meglehet igazad van,mert ugyanaz az ősrégi tekercs a havernál ...profo co gép....remekül működött, nálam meg nem.
Ráadásul ez a drót nem a csöves tipus, hanem a göngyölt fajta amibe bemegy azoxigén.
Olcsó hús.... Szétszedem megnézem hogy mi van benne.

ffibr3g7v

,,De az olcsó készülékek itt meg is állnak, szekunder oldalon már nem egyenirányítanak és pufferelnek" Szerintem gondold át még egyszer, ,, 20-100 kHz -cel" hegeszteni  ? Nem tudom elképzelni...

pbn5xm0pv

50Hz-el el tudod képzelni? A régi trafós gépek pl. Hetra is egyenirányítás, pufferelés nélkül ment...

g89ketty

Az én egyszerű inverteresem 72kHz-en megy terheletlenül. Terheléssel átmegy egyenbe ahogy a kimeneti folytója kap gerjesztést a terhelőáramból.

0kae5n7g

Sziasztok,

Spiralrugot hegeszteni szeretnék szerkezeti acélhoz 3mm körüli a huzal. Milye eljárásban lehet gondolkozni? Egyedi darabok, nincs különösebb terhelés

Köszi

2f428kduf

A benne lévő fojtó a puffer. Érdekes volt, ha szkóppal néztem a kimenő feszültséget: terheletlenül lüktető egyenáram volt, színusz sapkákból. Terhelve egész sima egyenáram lett, tetején némi hullámossággal. A fojtó az átfolyó áramból spájzol, abból tölti föl a huplikat.

g89ketty

Erről van szó, csak az 50Hz-es változatot nem bírtam a vállamra akasztani, két dióda-egy fojtó.[#pias]

xz0mtw8ej

Sziasztok! Mekkora esélyem lehet egy porbeles inverteres iweld gorilla hegesztővel csapágygolyóra menetes szárat (M8-as csavart) hegeszteni? [#conf] Nem kell tökéletesnek lennie (erre garancia, hogy én fogom csinálni) [#wilting], de azért többet kellene tartania mintha csak a salak fogná össze őket. [#nevetes1]

d05ixchbw

Én sima elektródával hegesztettem rá láncot, bírta a kiképzést[#nyes]

xz0mtw8ej

Köszi, akkor nagy önbizodalommal megpróbálom.[#nyes]

d05ixchbw

Ha nem lesz jó szólj és awi-val meghegesztem.

ajpwg6jrn

Ha a Ricsi nem ér rá, akkor én is szívesen megoldom neked. :D
Szóval már választhatsz is. :D

xz0mtw8ej

A legjobb, ha versenyt hirdetek köztetek. A győztesé a dicsőség, az enyém a jobb hegesztés. [#nyes]
Egyébként a motoromra kellene egy RAM mount. A gyári kb. 7-9000 Ft, egy 25 mm-es csapágygolyó pár száz Ft, a csavar meg ingyé van.
https://www.muziker.hu/ram-mounts-ball-adapter-with-m10-x-1-25-threaded-post?gclid=Cj0KCQiA0oagBhDHARIsAI-BbgcDU9moGxyTlqMlwxDZsOr3pPSppH5QA_e378dYXtzbbu7az5ql_u4aAoAREALw_wcB