Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

ku55dfr0s

"A gyári kb. 7-9000 Ft, egy 25 mm-es csapágygolyó pár száz Ft, a csavar meg ingyé van."

Nem lenne egyszerűbb egy ilyen,vagy hasonló gép-gomb használata..?

3xeir0p5y

Pontozó, [#kacsint] 5mm Fúró, [#kacsint], M6 Menetfúró, eleje leköszörülve... Minek hegeszteni? [#wilting] ...vagy ugyan ez M8 méretben

xz0mtw8ej

Ez is jó megoldás [#taps], de a gép-gombot meg kéne rendelnem (nincs a közelben ilyen bolt), 25-ös csapágygolyóm meg van itthon.

xz0mtw8ej

Gondolom a csapágygolyó nem lágyacél, előtte fel kéne izzítani, hogy forgácsolni tudjam.

3xeir0p5y

Én úgy tudom, csak felület-edzett.

ku55dfr0s

Rosszul tudod...  [#circling] [#integet2]

d05ixchbw

Nekem lehet van a fiókban[#wave] és ha jól emlékszem M8 menettel
Hétfőn megnézem

ywathzay

4im2adcie

"Spiralrugot hegeszteni szeretnék szerkezeti acélhoz 3mm körüli a huzal. Milye eljárásban lehet gondolkozni? Egyedi darabok, nincs különösebb terhelés"
Talán a ponthegesztést tudnám elképzelni. A rugóacél az egy különleges acél fajta, nem egyszerű hegeszteni...szerintem.

837pzgjm7

xz0mtw8ej

Ez egy Amerikában elterjedt, de már Európában is gyakori univerzális rögzítő. Bármit is rá lehet fogatni, telefont, GPS-t, kamerát stb.
RAM mount

vyvk7xm7

Hány tonnát kell elbírnia ennek, hogy nem lehet 3D nyomtatni, míg meg nem unod? [#vigyor2]

xz0mtw8ej

Magánügy, de a Gps-em 200000 Ft-ba fájt. És mivel motorra rögzítem, nem szeretném ha egy döccenönél szétválna egy réteg, amire 3d nyomtatásnál azért van esély.

xz0mtw8ej

Megnéztem, 27 dkg a gps tömege és kb. 10 centis karon lóg. Statikusan nem nagy nyomaték, de motoron, rossz úton komoly gyorsulások csavarják a rögzítést.