Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

s2ptiv3t

Tiszteletem!
Vettem egy AWI/MMA gépet, szeretném megjavítani, és újra munkába állítani, fájna a szívem ha az enyészeté lenne.
Ehhez viszont kellene legalább egy gépkönyv, vagy kapcsolási rajz, mert tele van elektronikával, egy nagyon tömött gép. Hálás lennék bármi infóért ,afelől hogy, hogy tudnák hozzájutni a kapcsolási rajzához, avagy a gépkönyvéhez.
A gép egy Kevisz (Kiskunhalas) AWI EV-151.
Előre is köszönöm.

89457mhs3

Sziasztok!

Valakinek van Panasonic hegesztő robotja?

zwnavt8rw

Sziasztok
Használ valaki duplapulzusos mig hegesztőt corgonnal szénacélhoz?

Alap beállítások érdekelnének.
alap előtolás
csúcs előtolás
 mindkettő anyagvastagság függő tudom de a kettő között is van összefüggés

kitöltés
impulzus
induktivitás

Elvileg ügye ennek fröcsenés mentesen vagy legalább is nagyon minimálisan szabadnak fröcsögnie...
Bármilyen helyzetben lehetne vele hegeszteni..

Most sajnos fröcsögés elég tetemes, főleg a lehulló kis gombócok mennyisége, nincs meg a szép folyamatos hangja, éles, durrogó lesz sűrűn.

4-6-8mm lemezeket hegesztek.

Az áramot a csúcs előtolás állítja, az összes má paramétert én tudom változtatni
kitöltés 40% , duplapulzus frekije 2 Hz, induktivitás -10

De nem vagyok elégedett vele, bármilyen irodalom is jól jönne, mert se google, se chatgpt nem barát a témában...

Előre is köszi!

afjybsise

Milyen gépről van szó?

zwnavt8rw

https://www.mastroweld.hu/termek/mig-350-gdl-dualpulse-hegeszto-inverter
Egy ilyet szereztem be tavaly.

Kínai, többen más néven is árulják pl a syrius is, azoknak kicsit bővebb a kézikönyve, de szintén nagyon keveset írnak a beállítások mikéntjéről. Megtaláltam akkor a kínai gyártót is, de ha más nem írok annak, mert ez így szenvedés, jóformán érzésre próbálom eltalálni , és mivel nem vagyok képben teljesen a fizikájával így csak közelíthetek hozzá....

zwnavt8rw

meg is kerestem, egyébként sztem ez az
https://sanqiaoco.en.made-in-china.com/product/JdeGEocbYrVR/China-MIG-350-Gdl-Hot-Sell-Welding-Machine-MIG-Welder.html

ott is van hogy customized... szóval akár matyóhímzéssel is kérheted

R.

afjybsise

Hegesztettem már sima impulzussal, de az szinergikus mód volt, igazából jól működtt a gép által kínált beállításokkal.
A duplaimpulzusnak tudtommal inkább rozsdamentesnél, esetleg alunál lehet jelentősége. Szénacélnál, ezekkel az anyagvastagságokkal amít írtál nem biztos hogy van ennek a módszernek teteje, persze értem a felvetést.

zwnavt8rw

Persze amiket írtál azokra van ez kitalálva, de szénacélnál is ue működik mint ezeknél.
Még az elején, csináltam beolvadási tesztet, elvágtam felcsiszoltam, políroztam, marattam, hogy lássam mit művel, nagyon elégedett voltam, mert ugyan azt tudja kisebb hőbevitellel mint a sima co, csak jóval, ha jól beállítva akkor szinte fröcsögés mentesen.

Szóval... még mindig ott tartok hogy egy optimális beállítás kellene, de nem tudom mit mivel hogy...

5fv8jwfj6

Tisztelt Kollégák!
Mi lehet a különbség az AK14 és az AK15 hegesztőpisztoly között?
A Kraft & Dele KD810 típusú töltött-drótos gépnek "kissé" elégett a fúvókája. Pótolható, de nem találom, mivel.
Köszönet a válaszokért:
Lajos

5fv8jwfj6

5fv8jwfj6

Tovább keresgéltem, és úgy tűnik, hogy a 15AK gázzal használható, a 14AK csak porbeles dróthoz.
Ha tévedtem, kérem, javítsatok ki.

5fv8jwfj6

pontosabban fordítva: a 14ak-ban van beépített szelep.
[#falbav]

evgmpdcwi

Szia Frob!

Mi a gond a szinergikus móddal?
Az nem oldja meg a problémát?

zwnavt8rw

Szinergikus módban rövidzáras módiban hegeszt, pont a lényeges részt hagyom ki vele, még pedig hogy nem fröcsögne, kevesebb takarítás a hegesztés után.
Mondjuk most valamennyire sikerült beállítani, de még mindig nem az igazi, sokszor dobja el, újra kell fogni akkor megint jól csinálja, vékony lemeznél meg nagy hurkát rak

Szóval csak kísérletezgetem, mert még nem találtam olyat aki végigmagyarázta volna rendesen

dch7hz36