Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Köszönöm !
Rutilos 5 ös elektródám van majdnem egy egész doboz , csak áram nincsen elég hozzá :)

sufnituning

Pont azt a részét nem látom jól, ennyi áramot ír az 5 ös pálcára?

mex

Ötös elektródához már kell egy jobbfajta elektródafogó is, huzamosabb hegesztésnél egy vödör víz is elkel..

sufnituning

Ja még a 6 os pálca áramfelvételét sem látom, az mennyi?

sufnituning

Kezdőkoromban a Csepel Művekben a csőgyárban dolgoztam, 5 ös elektródával raktuk fel a csőtovábbító "lepkék" lekopott részeit.

Mellettünk volt a vödör víz.

jani300

Jó pálca volt ez ,nem kell neki sok áram .
Nagyítóztam ,ez lett belőle [#nemtudom]

sufnituning

Kösz, hogy befotóztad, ez tényleg nem sok, az én gépem 350 A -t tud simán.
10 percig.

RJancsi

Évtizedekel ezelőtt Csobánkán építettük a Róka hidat. A főtartók 300-as melegen hengerelt I acélok, belülre a gerincükre hegesztettük az I 120-as kereszttartókat. Az áramot a parton álló honvédségi hegesztő dinamó adta. Egy munkavédelmis biztosan örült volna a látványnak, amikor már bőr hegesztő kesztyűben sem bírtuk a fogót tartani, az acélokon ülve a kábelnél fogva beleeresztettük a patakba. Amikor már nem gőzölt felhúztuk és hegesztettünk tovább. Ennek vagy 30 éve. A múlt évben a hidat az acél szerkezetig visszabontották és új fa felszerkezetet kapott. De a mi hegesztésünk még mindig állja az idő próbáját. [#nyes]

https://csobanka.online/hirek/jol-halad-a-felujitas-de-meg-nem-hasznalhato-a-nadas-utcai-hid-2021-03-19/

g89ketty

Kérdésem van: egy MIG-MAG 350-es masinán mi az a poti "V" + - 5 fokozat? Jani300-at hívtam, de nem vette fel. Egyik barátom vett ilyen masinát, kezelési nélkül. Kössz a segítséget.[#pias]

RJancsi

Ha iWELD akkor ettől talán okosabbak lesztek. [#papakacsint]

Beleolvastam, de én nem lettem az. [#nemtudom]

g89ketty

Kössz a segítségedet, ezen már túl vagyok. Egy Boxer márkáról van szó.[#integet2]

Distributor

Szia!

Feszültséget állítasz vele, (le-fel korrekció) aszerint, hogy mennyire legyen domború a varrat.

Szerintem!

Üdv.

g89ketty

Kössz szépen![#pias]

jani300

Köszönöm a bizalmat , de ilyen újmódi géppel még nem is hegesztettem .
Trafós egyfázisú gépeim vannak , amit használok avval teljesen meg vagyok elégedve , ha éppen nincs kontakthiba ,vagy előtolás probléma .
Telefont kettőt is eltörtem nemrég .
Van egy új nagykártyás nyomógombos balaupunkt , de azt nem viszem ki a műhelybe , már .
Kb fél órája jöttem be , délután elkapott a munkaláz , végre :)

PSoft

Idéz...délután elkapott a munkaláz...

Akkooo, mégis csak...
Meg lesz az a medence!? [#kacsint]