Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Lacibácsi

El kell veszni a világnak...[#nemtudom]

svejk

Még a maradék menetrészekkel is el lehet finoman dolgozni a nagyobb baj, hogy a prizma is eltört, de azokat akár illesztőszegekkel is megerősíthetem.

svejk

Pedig nem mai darab, a '70-es évekből való kínai pad.
Mondjuk nem sokat volt használva az látszik rajta.

Lacibácsi

Biztos vagy  benne hogy alumínium, esetleg nem spiáter? Mert azt nem nagyon lehet hegeszteni. Mekkora a vezérorsó átmérője? Műszerész gép?

svejk

Úgy 35-ös lehet.

Talán 4 kW-os motor, rendes ipari gép, ráadásul elég kezes.

svejk

Úgy 35-ös lehet.

Talán 4 kW-os motor, rendes ipari gép, ráadásul elég kezes.

TBS-TEAM

Végülis el lehet vele szórakozni a javítgatással egy pár napot aztán nekiállni legyártani [#eplus2]
József

Lacibácsi

Azért kérdeztem mert lehet érdemes lenne egy újat gyártani. Ezen gondolkoztam. Az nem olyan kis átmérő hogy macerás lenne megvágni az új menetet. Bronz szokott lenni de az E400-on öntöttvas a lakatanya. Egy darabban leöntetni vagy kimunkálni egy tömbből, betenni a helyére, vezérorsó helyett egy hegyes tüskével megjelölni a leendő furat középpontját, majd esztergán beközpontosítva felfogni, menet bele, majd kettévágni. Persze nem tudom hogy be lehet-e egyben tenni a lakatszekrénybe a nyers anyát. És ezt még leírni is sok nem hogy megcsinálni...[#csodalk]

svejk

svejk

Nyugdíjas volt kollégám a régi munkahelyemen lánggal, bevonatos alupálcával, csodákra volt képes alu ügyben is.

Itt ráadásul a külcsín nem számít, senki nem látja csak meg legyen erősítve ott ahol gyárilag  ki is van könnyítve.

No de nézzük, te mennyi idő alatt és mennyiért tudnád legyártani?

A kibicnek ugye semmi sem drága igaz?

TBS-TEAM

Küld el a törött alkatrészt, határozd meg miből legyen, és mondok rá árat és időt.
József

szabad paraszt

Sziasztok,

láma kérdésem lenne, de sajnos nem egyértelműek a források. Tig heggesztőgép vásárlásán töröm a fejem. Leírásokban néha előjön, hogy keményforrasztásra is alkalmas gép.
Ez valami speciális funkció? Nem tudja ezt tulajdonképpen mindegyik?

vadember

Mindegyik alkalmas keményforrasztáshoz. A gép csak a meleget szolgáltatja az ív segítségével. Alacsonyabb hőmérsékleten lehet vele összekötni két anyagot, ezért vékony anyagoknál használatos.

szabad paraszt

Köszönöm, sejtettem, hogy így van.

Virbo

Ez hogy néz ki gyakorlatban? Kis áramerősséggel húzott ívvel melegítjük az anyagot? Gondolom arra nem elég hogy megolvadjon...