Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

vadember

Keményforrasztásnál csak a hozaganyag olvad meg. Az alapanyag csak izzításig hevül így jön létre a diffúziós kötés. A két anyag nem keveredik egymással.
Gyakorlatban amikor az alapanyag már elég meleg, a megolvadt forraszanyag képes megfolyni az anyagon. Ezt kell terelgetni.

ludus

Sziasztok!
Hagyatékból rám maradt a képeken látható 2 tekercs huzal. Segítenétek beárazni mennyiért lehetne eladni?
Nagyon köszönöm ha segítetek!
Üdv, Ludus

onagy

Tisztelt Uraim,

Lézerhegesztésben jártas (nem a klasszikus fröccsszerszám javításra használt lézerhegesztés, hanem az általános célú fiber kézi lézerhegesztő)
szakembert keresek, tanácsra lenne szükségem. Megoldást keresek a huzaladagoló beállítására, technológiai paraméterek kidolgozására. A lézerforrás egy Raycus RFL-C1500, a pisztoly WSX ND18. Mi

Köszönettel,
O.

jnsda8znx

Sziasztok. Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de majd kiderül. 0,7 es, elég nagy felületű (szóval viszi a hőt) acéllemezeket keményforrasztanék. TIG eljárással vagy átolvad, vagy a másfeles pálcát nem tudja megolvasztani. Nem vagyok túl gyakorlott, 2mm alatt még nem hegesztettem. Érdemes-e kísérletezni alacsony árammal (esetleg pulzálás?) és CuZn37 keményforrasztó pálcával? Természetesen borax port használva. Csinált már valaki ilyet?

sufnituning

0,7-es anyagot még hegeszteni is lehet,
de ha forrasztani akarod, ne azt a pálcát használd.
Mi Szilfosszal forrasztunk, nem kell
hozzá folyasztó.

sufnituning

1,5 ös pálcát soknak tartom,
elég ide az 1 mm es.

frob

sziasztok
Nézelődöm CO gépek között...
Nagyon széles a repertoár 200e től a sok milliós gépekig...
3 fázisú kellene mindenképp, valami okosabb változat...
na meg hogy a 15kg os dob is beleférjen, pl alin nem találok csak max 5kg os dobosat, 3 fázisút meg még csak nem is találtam... itthon meg hát elég vegyes a felhozatal...
Főleg vélemények érdekelnének azoktól akik már modernebb gépet használnak,és megelégedettek is vele..

Előre is köszi!

Nemes Mihály

Szia,

Mire kellene a gép?
Milyen áramtartományban szeretnél vele.

frob

hegeszteni kell :D
jó ezt nem hagyhattam ki ;)

Szóval 250A körüli gépet keresek, mert ezzel nyugodtan tolhatom neki 180-200A körül, többnyire 6-10mm anyagokat hegesztek, de van hogy ennél vékonyabbak is beesnek, 1-2mm

Többnyire szénacél, de néha rozsdamentes.
Mindenképp 3 fázisú gépben gondolkodom, mivel van itthon és akkor szimetrikus a terhelés.. ha asszony főzőcskézik ne dobja le a láncot a biztosíték...

Nemes Mihály

Akkor megnyugodtam, hogy csak arra kell :)

R-Mag gépet ajánlanám,  szinergikus 250A.
Természetesen 3 fázis, és új.

Amennyiben érdekel komolyan keres meg privátban.

remrendes

Azert az "itthoni" verziobol is valasztek. Iweld 263, BLM 3100, Weldi 200/250/300.

frob

köszi!
pont az ilyeneket várom!
nem feltétlen akarok "menni" Kínáig...

frob

jani300

Találtam egy érdekes gépjavítást .
Az elején a talán gyökfaragó pálca az amit még nem is láttam .
Maga a hegesztés az úgy néz ki bázikus pálcával történik .

mex

Ívgyalu a járatosabb megnevezése. Grafit pálca vékony rézbevonattal, 400-700A áram, (pálcavastagság függvénye), és a fogóba épített áramátadó pogácsa furatain keresztül nagynyomású levegő kiáramlással. Az ív begyújtása után a markolaton levő levegőcsap nyitása szabaddá teszi a kiáramlást, és az ömledéket elfújva haladóssá teszi az anyagleválasztást. Szűk helyen hamar összeégeti magát az emberfia... Viszont faragáshoz, gyököléshez kiváló, a pálca anyaga beépül az eltávolított réteg szélébe, így nem ég ki az alapanyag mint lángvágáskor.