Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

farkasl

Utánakutakodtam. Valóban egy spéci AWI-ról van szó. Fene se tudja miért a kínaiak preferálják nagyon, és leginkább mikrohegesztésekre használják, de van olyan AWI gép, ami opcionálisan tudja ezt.Ehol van ni:

Ez az üzemmód kb 6:00-nál kezdődik, és első ránézésre semmi nagy truváj nincs benne. A videó egyetlen gondja, hogy kínaiul beszél, bár van angol feliratozás.

vadember

Ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez a hideghegesztés kipróbálására, ezzel a panellal olcsón megteheti.
cold welding condroller

3857d67m

Sziasztok.

Kb. 1 éve van ANDELI 250MPL gépem. Kimondottan rozsdamentes
lemezek minél kisebb deformálódása miatt szereztem be.
Az elvárásaimat teljesítette, nagyon jól használható.

Üdv.

ezsolt74

Gondolom ezt bármelyik AWI tudhatná csak vezérlőelektronika kérdése lenne az egész.

keri

Én is szoktam így hegeszteni, de én nem hideg hegesztésnek nevezem hanem bénázásnak [#hehe]
Jó tudni hogy ez egy profi technika [#fogmosas]

Mindenesetre nem hülyeség. Ez lényegében extrém alacsony kitöltési tényezőjű impulzus hegesztés, amivel nagyon kéméletesen lehet két anyagot összehozni.

De szerintem azért egy igazi profi nem kínlódik így, szépen megvarrja folyamatos impulzusokkal is.

sufnituning

svejk

Keresek olyan fórumtársat aki törött alu öntvény darabokat  összehegesztene és megerősítene nekem.

kb. 10 mm a falvastagság

(egy kínai esztergagép lakatanyája)

paradipiro

Pár kép sokat segítene. ;)

svejk

Meglesz, de akkor nem tudtam fotózni.
Mindegy, egyelőre egy fórumtárunk elvállalta látatlanba, persze aztán lehet, hogy holnap elhajt vele. :)

svejk

paradipiro

Ha a kollegának nem jönne össze, egy próbát esetleg tehetek vele.

Lacibácsi

Jól látom, hogy a menet is alumínium?

TBS-TEAM

Érdemes időt pazarolni a javításával? [#nemtudom]
Mennyire lehet sikeres? [#fejvakaras]
A gyártása nem célravezetőbb, esetleg más anyag választás?
József

svejk

Igen, aluöntvény az egész.

svejk

Ezt azért legyártani nem 1-2 óra hossza.