Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Miért zabálná az alu az áramot?
elég sok alut hegesztek napi szinten,
de ritkán megyek 80 amper felett,
bár tudnék 350 amperrel is hegeszteni,
amire már volt is példa.
Sőt tegnap 9 aperrel hegesztettem alulemezeket.

"Lehet sokan nem értenek velem egyet, de szerintem egy Tig géphez kell pedál amivel az áramot lehet szabályozni."

Meg kell egy fék is, hogy be tudjad fejezni, meg tudjál álni.[#circling]

J-Steel

Banki nem papírlapokat akar hegeszteni, hanem 10mm alu lemezeket.

ra8nsmk6w

Pedig az igazi kihivás és müszaki érték a vékony anyagok hibátlan hegesztése

jani300

Megint kapható a lidliben az AC PORBELES FÖRMEDVÉNY .
De ez már fázishasítós szabályozású .
Na mármost ha valaki beugrott volna gondoljon rám :)
Jutányos áron átveszem mielőtt kidobja :)
A fázishasítós szabályozása miatt jó spotter alap lehet , áttekerném a szekundert ...
Egyet kaptam ingyen ,de nem fázishasítós basszus ,felelőtlen emberek vannak :)

keri

Újabb AWI hegesztők tudják ezt az impulzus üzemet. Kezdőknek jó, de gyakorlott hegesztő szerintem elvétve használja, mert nem túl haladós.

ezsolt74

Az ára a tudásához képest elég korrektnek tűnik. Itthon ennyi pénzért csak kisebb tudású gépet lehet kapni. Nekem az tetszik benne, hogy nagyon finom munkákat is lehet készíteni vele, és hideg hegesztésnél nagyon szép lapos hegesztési felület érhető el vele, aminél nem szűkséges az utómunka (köszörülés, csiszolás). Még a lakásban is simán lehetne hegeszteni vele, mert nem lesz hatalmas füst perceken belül. Persze egy profi hegesztőnek lassú, de egy hobbistának vagy egy kezdőnek, ahol az idő nem számít annak tökéletes lehet egy ilyen, akár kezdő gépnek is.

d46hvfrdr

Hegesztőként úgy gondolom, hogy bár látványos és praktikusnak tűnik a hideg hegesztés, de ezzel a géppel, érdemi varrat nem hozható létre hideghegesztéssel. Ez valóban csak vékonyka lemezek összegyógyítására lesz csak alkalmas.
Normál awi módban van benne ráció, de akkor már kell a kézügyesség, és a folyamat hátrányai is jelen lesznek a levegőben. Mellette ez kialakításilag és felépítésileg is inkább csak egy hobbi gép. Hobbin túl pedig nem is alapoznék rá.

A teljesítményét tekintve, alap awizni jó lehet, na de kérdés, hogy mit hegeszt annyit az ember ami ennyire vékony lemez, hogy hidegbe tolhassa. És a töretére, szakítómunkájára is kíváncsi lennék.
Az biztos, hogy semmilyen szerkezeti munkára nem használnék ilyen pötyögtetést. Díszeket és vékonyka lemezecskéket össze lehet rakni vele, de ez bármelyik normális géppel kivitelezhető,
Szerintem egy normális awi és egy korrekt mig/mag gép legyen, amire nyugodtan lehet alapozni bármilyen téren, mint hogy csiri-biri dolgokat tudjon egy ismeretlen éppenhogy gép.

Élettartamilag pedig sok jövőt nem jósolok neki, emiatt nagyon zsákbamacska! Kicsit hozzátéve már itthon is kapni normális AC-DC awit ami ismert és kínai krémkategória már. Szerviz szempontjából sem árt ha van támogatás. Mert sok gépben levannak köszörülve az alkatrészek információi és sokszor van hogy közvetlen a nyákra integrált IC van pl a vezérlőpanelon. Ha az megadja magát, akkor lőttek a gépnek.

De persze ez csak az én véleményem!

ezsolt74

A hideg hegesztés akkor jöhet jól ,mikor mondjuk akár egy csavart, vagy anyát kell egy lemezhez hozzá hegeszteni, esetleg egy gépben annak szétszerelése nélkül kell valamit meghegeszteni nagyobb hőhatás nélkül(pl egy ponthegesztés mikor elenged). Egy gyakorlott hegesztő gondolom simán meghegeszt egy 0,5mm lemezt, de egy kezdő ezt szerintem simán csak szétégetné. Esetleg karosszéria lakatosoknak is jól jöhetne mikor a 0,75-ös lemezeket kell hegeszteni ,és a CO hegesztővel pontozzák a lemezt, ami nem lesz túl szép.

sufnituning

Ez a hú de jópofa kategőria, közben igazából semmire nem jó,
talán egy ötvösnek jó, kis csecsebecséket összekapcsolni.
De ha tetszik vedd meg, majd megunod.

sufnituning

Ja és lemezhez anyát, vagy csavart
csaphegesztővel szoktak hegeszteni.

fy9k4amuy

Sziasztok!

Alucső,aluhűtő stb forrasztásban van valakinek tapasztalata?

Keresném hozzá a legtutibb anyagot, eddig csak az "Aluforr" termékeket próbáltam, de az nekem kb használhatatlan volt, nem folyt meg, stb, hiába nagyon jók róla a promó videók.

Nem kizárt, hogy én toltam el a folyamatot, minden esetre nem működött.

Amiről tudok még, hogy létezik pálca formában:
ZnAl4
ZnAl22

Ezek jobbak vajon, vagy ugyan ez lehet az Aluforrban is?

Hűtős alucsöveket szeretnék forrasztani,javítani.

frob

Sziasztok
Egy ideje küzdök azzal és nem értem miért van, hogy a co hegesztés során nagyon fröcsög a hegesztés, a felület is tele hegesztési bolhával, de a gázterelő is szinte pillanatok alatt tele van...

Egy trakisz-os 285 gépről van szó...
napokban kapott a egyenirányító után és a fojtó tekercs után is 80 000uF -ot
a hangja mintha jobb lenne, viszont még gyorsabban tolja tele a gázterelőt, szinte mintha visszafújná az olvadt fémet...

így kb használhatatlan a hegesztő...
van valakinek ötlete mi lehet ennek az oka?
próbálkoztam kevesebb előtolás, kevesebb áram, egyszerűen nem sikerül beállítani jól

előre is köszi!

hostya

Szerintem kevés a védőgáz (CO2)..

frob

vagy valahol elkószál... hmmm na meg fogom nézni
az biztos hogy a euro csatlakozóból kijön..
0.8 -as huzalhoz mennyi kell?
úgy tudom hogy x10, tehát min 8L...