Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Ma este úgy akartam lefeküdni, hogy megint néznék valami érdekes hegesztős videót.
 Tegnap a wolfrám védőgázas hegesztéseket nézegettem, különleges megoldással, hogy pl. héliummal lehet alumíniumot DC-n hegeszteni, vagy hogy trafós váltóáramú hegesztővel és nagyfrekvenciás ív gyújtással (olcsón lehet kapni az USA-ban, és bármire rátehető) is gyönyörű a varrat, és ma eszembe jutott, hogy mi lenne, ha oxigén lenne a "védőgáz".
 Hát a youtube nem hazudtolja meg magát, volt aki kipróbálta és bemutatta:

sufnituning

A gyógyszered rendesen szeded?

fn47xk7ei

"és ma eszembe jutott, hogy mi lenne, ha oxigén lenne a "védőgáz"."[#csodalk]

fn47xk7ei

"trafós váltóáramú hegesztővel és nagyfrekvenciás ív gyújtással (olcsón lehet kapni az USA-ban, és bármire rátehető) is gyönyörű a varrat," De miért kellene az USA-ba venni amikor rengeteg közeli gyártó sőt még hazai is létezik, használták évtizedekig. Szétnézel valamely hirdető portálon és találsz még trafós gépet (én is hirdettem még itt a fórumon is 350A-es trafós Froniust de a kutyának sem kellett így a MÉH telepen végezte be sorsát).

J-Steel

Nem fejeztem ki magamat megfelelően.
 Először néztem egy videót, ahol egy pasas talált egy 1920-as hegesztőtrafót, és kipróbálta, hogy lehet-e wolfram védőgázzal így alumíniumot hegeszteni.
 Sajnos mindig kialudt az ív, ezért a válasz "Nem!".

De a youtube nem hagyja ennyiben, ha rákeres az ember, hogy régi hegesztőtrafó + tig + nagyfrekvenciás gyújtás, akkor kidodta, hogy van egy olyan szerkezet (Arc Pig néven), amit bármilyen régi trafós hegesztőre rátehetünk, és így megy a dolog:

A vicc az, hogy olyan drága ez a külső szerkezet, hogy ezért a pénzért már egy megfelelő hegesztőgépet lehet venni.

J-Steel

javítás: wolfram+védőgáz

J-Steel

A kedvencem ebben a videóban, amikor kihangsúlyozza a pasas, hogy a nagyfrekvenciás ív előállító gép egyik papírján szerepel, hogy "tested on human children" , szabadfordításban "tesztelve lett ember gyerekeken". És egy nyúl a logója.

TBS-TEAM

József

J-Steel

Ez egy mém. Semmi köze a hegesztéshez.
 De ha már off, a képen látható megoldás alkalmas lehet különleges előtétfalnak. Ha nem vakolják be, akkor belülről jól is néz ki. Hátránya a magas falazóhabarcs-felhasználás, amit azért próbál kerülni az ember, mert a tégla olcsóbb mint a habarcs.

fn47xk7ei

"ha rákeres az ember, hogy régi hegesztőtrafó + tig + nagyfrekvenciás gyújtás, akkor kidodta, hogy van egy olyan szerkezet (Arc Pig néven), amit bármilyen régi trafós hegesztőre rátehetünk, és így megy a dolog:"Nem kell rákeresni mert nagyon régi technológia már és van  még hazai gyártású gyári AWI adapterek melyeket persze már nem gyártják ( lásd a fényképen pld. a Kunmadarasi-t). De sok másfajta is létezik-létezett. Nekem is "tele" a padlásom ilyen adapterek paneleivel de bontottam jó pár Jugoszláv gyártásút is. Sőt ha kicsit nyitottabban szétnéznél a neten akkor sok kapcsolási rajzot találnál a házi kivitelezéshez amellyel kiegészítve a trafós gépedet AWI-zni is tudnál.

fn47xk7ei

Elfelejtettem hozzátenni-  még itt a fórumon is van annyi tudás összeseperve, hogy összedobjunk neked egy egyszerű "médin hungari arc pig"-et ami 1-2 ezer forintból összedobható...már ha még érdekel.[#integet2]

Szalai György

fn47xk7ei

No azokkal a panelekkel nem sokra mész mert így már hiányos. Nincs tirisztor, becsatoló tekercs, stb... de még rajz sincs hozzá.

fn47xk7ei

De van például egy Kemppi 350 A-es AWI-s inverter HF-es egység. No azt fel is teszem az adok-veszekedekben.