Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Fenntartva a hozzá nem értés jogát, amit a [#t248p2711#] -ban linkeltem, ott az áramerősség gomb 10A-nál indul. Valaki azt írta, hogy ezzel lehet a huzal előtolást szabályozni. Ki érti ezt? [#fejvakaras]
A szöveges részben meg azt írják, hogy MIG módban 50A a minimum. Akkor mennyi az annyi? [#nemtudom]

g89ketty

Használj olyan hosszú munkakábeleket, melyekből ki tudsz alakítani néhány menetes 50-100cm átmérőjü folytót.Természetesen nem azonos irányba, bifilárisan tekerve. Ellentétes irányba, vagy távol elhelyezni őket.

g89ketty

Ez természetesen trafós váltóra igaz!

g89ketty

Jövök törőlgetni a pajzsodat.?

RJancsi

Jobb híján két 20 m-es narancssárga Praktikeres hosszabbítóval szoktam hálózatra kötni. Nem tudom mennyi delej esik rajtuk, de a hosszabbítók rendesen melegszenek és érezhetően kezelhetőbb az ív. [#nyes]

RJancsi

Autószerelő szomszédom azt javasolta, hogy egy fél méteres darab 2-3 colos vascsőre tekerjek rá a testkábelből 5-6 szoros menetet. Még nem próbáltam.

g89ketty

A betápnál is alkalmazható a folytós trükk. Ott soros kondival is lehet alakítani.

g89ketty

Ha sokat hegesztesz, a csövön melegítheted  a gémberedett kezed.[#wave]

sufnituning

Nem láttam külön FCAW áramértékeket a te általad linkelt oldalon, de szerintem a MIG értéket lehet figyelembevenni.
Ami MAG.

sufnituning

Bár ezekből a tekercsekből is vannak különféle töltetű DRÓTOK.

RJancsi

Nemrég arra vetemedtem, hogy elvállaljam egy kéménypillér "köpenyezését". Egy ismerősöm kicsit átalakította a házát (Kádár-kocka). Az összes válaszfal ki lett bontva, az épület közepén csak a kéménypillér maradt, 2 db "fél-téglás" kéménnyel. Mivel eredetileg 3 válaszfal is csatlakozott a pillérhez és a födém vasbeton gerendája is erre támaszkodik, a statikus a biztonság kedvéért kérte a pillér megerősítését. A 4 élére egy-egy 50x50 mm-es melegen hengerelt szögvas került, amit fél méterenként 50x5 mm-es laposvas hevederek fognak össze. A hosszú oldalon a pillér 5 helyen át lett fúrva és 12 mm-es betonacélokkal a hevederek össze lettek kötve. Majdnem egy teljes napot eljátszottam a vasak darabolásával és a hegesztéssel.
Külön felhívom a figyelmet a létra tetején egyensúlyozó trafóra. [#eplus2]

ra8nsmk6w

50-100 az, mm lesz igaz?

sufnituning

Jó gyere, de akkor többet kell kérjünk.[#kacsint]

TBS-TEAM

Ezt a megoldást a statikus javasolta számolta ki? [#conf]
József

RJancsi

Szó szerint. Jó műszaki becsléssel a hasára ütött, és ezt "írta elő". A keresztmetszeteket is és a távolságokat is. Mondván, hogy "elvben nem is kéne megerősíteni, de biztos ami boztos..." Szerintem nem kicsit van túlméretezve. Amikor elkészült megcsodálta és áldását adta rá. Aztán körbe lett gipszkartonozva.