Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Kép a palackról és a csatlakozásról.

jani300

Szia !
Éppen annyira telivan a búrám hogy nekiálltam kötelet keresni ... :)
De írok akkor előbb . Van tíz literes palackom ,edelgas felirattal (töltet) 200 bar töltőnyomású .
Agyon kerestem mivel lehetett töltve , míg végül asszem nemesgáz lett a megoldás .
Van még egy ilyesmi ,de az tudom hol van ,de nem pakolom most ki .
Az edelgas os sima oxigén -co menetes csatlakozású .
Kérdés : az argon lehet ?

fn47xk7ei

Jani,csak akkor akaszd fel magad ha már "minden kötél szakad"![#oooo][#nevetes1]A kérdésedre nem tudom a választ, de miért nem viszed be egy cseretelepre mert ott biztosabban tudnak válaszolni a kérdésedre.

jani300

Verd .edelgas pontosabban .
Ez újszerű ,csak 28 éves ...
Ja , cseretelep , hát nagyon nem érdekel , csak most hogy írtok ezekről hát elővettem .
Német lehet egyébként , cseréli a fene , lehet nem is szabvány méret nálunk .
Ja és megint nem indul a rohadék ajándékba kapott opel , azért vagyok elkenődve :) 3hengerrel ugyan de eddig ment a genyő :) 40 ET KÖLTÖTTEM RÁ :(

TBS-TEAM

Biztos ajándékba adták nem kib..zásból...[#eplus2][#rolleyes]
József

jani300

Tök jó csak a motor volt rossz .
Raktam bele másikat , de az is lehet kakukk ,de erről ennyit .
Az edelgázos palack viszont szabványos keskeny P10 es ,most néztem ,mértem .

fn47xk7ei

40-ért a falnak mész? Vazze én a Zafirán kb. 1 millát buktam. Azóta "szívbeteg" vagyok meg lelki nyomi.[#sir]A palackból meg miért nem csinálsz CO2 tartalékot és átfejtés után még akár bérbe is ki tudod adni. Hidd el jobban jársz.

jani300

Dolgoztam vele majdnem egy hetet , hengerenkénti injektoros fos . Van vizsga minden nem érdekel annyira csak nincsen kocsim , amivel mehetnék .
Megtöltenék szerintem simán 7 kiló co val .
Tegnap kaptam vissza nagy nehezen a 10 kilós CO palackom ,dehogy adom bérbe :)
Alig bírtuk berakni a gyerek suzukijába a 30 kilósat ,az tele van . Se kombi se utánfutó , legalábbis vizsgával :)
Na ,nem panaszkodok .
De szerintem argon palack lesz ,din szeleppel ,az rajta van a szelepen .
Egyikben egyébként már volt kevert gáz .
Van nekem 27 literes levegős palackban is Co szelepem ,az befér legalább a csomagtartóba .

fn47xk7ei

A szelepet nem tudod kicserélni valami szabványosabbra?

jani300

De Steel fórumtárs biztosan tudja mi is az a verd .edelgas

jani300

DIN 477 Nr. 6   jó az mindenre ,nem kell cserélni .

vjanos

Edelgas: nemesgáz.
Szóval argon is lehet.

J-Steel

Szia Csikarc!

Ne haragudj félreértettem. Félreolvastam és oxigén maradt meg. Köszönöm, hogy kijavítottad. A képet pedig nagyon kösz, jól néznek ki ezek a zöld palackok!

J-Steel

Dögöljek meg, akkor is kikerestem neked a szótárból.
Verichtete Edelgas = Sűrített nemesgáz (He, Ne, Ar, Kr)

jani300

Köszi !
Érdekes hogy nem nevesíti ténylegesen a töltetet .