Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Ugyanezt a nagyfrekis gyújtót és gáz és áramszabályzót hirdettem korábban egy 400 amperes inverteres 3 funkciós 400amperes ESAB  hegesztőgéppel  ( Fotó az adok veszek 132900)  A komplett egység ára a duplája a jófogáson hirdetett egységnek

6rk75uezn

Gyakorlott profi Awi hegesztőtől kérdezném hogy mitől van az mikor acél hegesztésnél nem világos szinű a varrat hanem sötétszürke matt.

Többen is azt mondják kevés gáz az oka,emeltem 8 ról 10literre de ugyan az a helyzet.
Ugyan ez fenn áll rozsdamentesnél is,nem olyan szép szivárványos csak akkor ha hozag anyag nélkül húzok egyet.

Acélnál természetesen anyag megtisztítva,profin kiköszörülve az elektróda.
Mindkettő anyagnál csak annyi ampert használok amennyi minimum kell és nem melegitem feleslegesen a hegg fürdőt és az anyagot sem,ha nagyobb az amper akkor gyorsabban haladok.

6rk75uezn

Amit még talán kihagytam hogy a szerelés 2mm-es arany wolfram,gázlencsével,8as gázterelővel.
Gázcsatlakozások jók.
Jópár impulzus beállitásnál ugyan ez a helyzet.

sufnituning

Drótkefézd meg és fényes lesz.

keri

Várd meg amíg kihűl és utána tisztítsd meg.
Ezen látszik hogy még meleg volt és egyből újra oxidálódott, hiába tisztítottad.
Ez a szivárványos rész csak a legfelső réteg, nem maga az anyag.

keri

És nem kell 10 liter gáz egy ilyen hegesztésnél.
Én 6-7 körül szoktam használni.
Persze a több nem okoz gondot, de feleslegesen sem érdemes pazarolni az argont.

6rk75uezn

Itt csak az anyag lett hegesztés előtt megtakaritva,utánna nem lett hozzányúlva.
Nem lehet hogy a hegesztést követő pillanatokban oxidálódik ahogy haladok a varrattal ujra a levegőn ezért nagyobb gázterelőt kellene használni?
Ahogy egy két youtube videót figyelek indokolatlanul nagyon nagy gázterelőt használnak.

sufnituning

sufnituning

nem kell nagyobb gázterelő, dupla annyi gáz kell hozzá, de ha tele vagy zsével, akkor nem is mondtm semmit.
Én ha tehetem 6-os gáztereiőt használok.

sufnituning

Aluhoz szoktam nagyobbat használni és több gázt.
Emellett a kis gázterelővel jobban hozzá lehet férni sokszor, amikor szűk a hely.

sufnituning

Én is ilyen feketéket hegesztek.
Meg pirosakat.

mex

Egyedi a lineáris sín rögzítése. [#nyes]

keri

Ja, akkor teljesen jó az a varrat. Ahogy előttem is javasolták csak simán drótkefézd meg hegesztés után is.
Ez a felületi vékony oxidáció csak esztétika. Ha nem számít a kinézet, akkor én így hagyom.

keri

GOndolom nem nekem írtad [#vigyor]
Én 7-es gázterelőt használok, de lehet tényleg elég lenne a 6-os. Azt a vékonyabb wolframhoz vettem, de elég vacak a trafóm, így azt nem szoktam használni.

sufnituning

Vannak rossz sínjeim, ilyenek mint a képen, azokból csináltam hegesztőasztalt, ezt az egyet kisebb gyorshegesztéseknél rakom fel, mert kicsi, sík és gyors.[#nyes]