Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

remrendes

Csak 50 hozzaszolasnyit olvass vissza. Ettol rosszabbat nehez lenne talalni. Csak porbeles, beepitett munkakabel es viszonylag draga.

gaben

Tényleg csak hobby munkákra kellene a ház körül, ezért gondoltam erre a típusra.
Van persze hagyományos bevont pálcás hegesztőm is (illetve Apósomtól kölcsönbe egy inverteres ESAB), de nekem bőven elég volna ez is, legfőképpen praktikussági szempontból.
A huzal tényleg drága, de szerintem én évekig elvagyok egy dobbal, szóval ez nem hátrány.

RJancsi

Ez olcsóbb, igaz, papíron sem tud akkora áramot. de vékonyabb anyagokhoz jó lehet.

ywathzay

Mint mondtam, jelenleg ismerkedő fázisban vagyok vele, nekem eddig nem jött be a 0.8-as, de ez szinergikus gép, kevés beavatkoási lehetőséggel. Itt jön képbe, hogy mindenki mond valamit, aztán a végén majd összemosódik.

gaben

Köszi,

utána olvasok még, mert nagyon tetszik az egyszerűsége ennek a típusú gépnek, talán még én is tudnám használni. :)

Üdv, Gábor [#wave]

fn47xk7ei

Lehetni lehet csak hát megint eljutsz egy pár problémához. Kevés emberkének van egyfázisú 250 A-es hegesztőgépe. A kis gépekhez 160 A-es munkakábelt adnak azaz cserélned kellene azt is mert máskülönben hamar tönkremegy a pisztoly.

remrendes

Szerintem ez nem probléma, akinek nincs 250A-es hegesztőgépe, annak pláne felesleges az 1-es huzal.

RJancsi

Kicsit más oldalról közelítem ezt a porbeles hegesztőgép csevegést. Jómagam - mint sokan tudjátok - alapvetően betonnal foglalkozom főállásban, talán értek hozzá egy kicsit. A melóhelyemen van egy 50 literes betonkeverőm, kb. 1,5 millába került. Eszembe sem jut senkit meggyőzni arról, hogy otthon a járda vagy kerítés betonozásához ilyet vegyen, ahhoz egy 50 eFt-os kőműves keverő tökéletesen elegendő. Nyilván aki főállású lakatos, autószerelő, gépész, annak profi gépekre van szüksége, napi szinten csak azzal tud értéket teremteni. De nekem aki élete első 50 évében csak házilag összetákolt, később Hetra majd Einhell trafókkal "heftölt" a ház körül, ha évente 4-5 alkalommal meg kéne valamit hegeszteni nem feltétlen mikroprocesszoros vezérelésű szinergikus inverteres hegesztőcsodára van szükségem. A "normál" vasakat, zártszelvényeket eddig is össze tudtam gyógyítani hagyományos rutilos pálcával (bénáknak az való). De időnként vékonyabb lemezeket is meg kéne hegesztenem amire a trafómat nem tudom leszabályozni. 60A a legkisebb beállítása, 2,5 mm-es pálcával gyönyörű lyukakakt tudok égetni. [#nyes] Na ezért gondolkodom egy relatív olcsó abszolút hobby szintű porbeles masinán. Bocs, ha hosszú voltam.
A betonkeverőm. Pemat Zyklos ZK50 HE

sufnituning

"van egy 50 literes betonkeverőm, kb. 1,5 millába került."

Manapság nagyon drágák ezek a betonkeverők, nekem is van egy 20 literes.[#eplus2]

RJancsi

Az enyém kicsit túl van komplikálva, Külön motor hajtja a dobot és a keverő lapátokat, a fedélen van egy 400 Hz-es  motoros keverőszár amivel habarcsokat lehet hatékonyan keverni, a dob villanymotorral billenthető (üríthető) és az egész fedelet keverőlapátostól egy hidraulika emeli és zárja. Vannak olyan receptek, amit egy hagyományos szabadonejtő "dokker" keverővel nem lehet megcsinálni. Ahhoz ilyen masina kell. Amúgy van 5 és 20 literes kényszerkeverőm is.
Otthon meg a "két talicskás" narancssárga kőműves keverő. [#nyes]

sufnituning

Gondoltam, hogy valami spéci dolog lehet, de így elsőre viccesnek tűnt.[#eljen]

fn47xk7ei

De te írtad a 0,8 as huzalra 200 A feletti hegesztést majd azt mondod a probléma nem probléma.[#vigyor2]

sufnituning

Teljesen igazad van, voltak a válaszokban nagyon félremenő, és nagyon "okos" megállapítások.

Az a baj, hogy az általad kinézett gép jó lehetne, de ez is csak 50 A a legkisebb beállítható érték, olyat nézzél ami 20-30 A  kezdő áramról indul, ha nem találsz tudok magánban segíteni.
Nem tudom, hogy ez az Iweld tipus mennyibe kerül, de 120e körül már vannak alacsonyabb áramerőségen dolgozó gépek.

g89ketty

Átver minket, ez egy fagyigép.[#nyes]

sufnituning

Vagy legrosszab esetben átmegyek, meghegesztem 1 milláért[#nyes]