Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Babgulyáshoz kifejezetten jó lehet. Ami a nyílás felett van (lé) az kifolyhat, a sűrűje bent marad. [#nyes]

sufnituning

Ez így most lehet, többet is ér, fogyókúrásoknak kiváló ajándék lehet.

Nem enged túl sokat fözni, így enni sem.[#nyes]

PSoft

Én is emlékszem... [#kacsint]
[#t24p3719#]

szf

Én már találkoztam vele. Ponthegesztővel adtam neki, "becsinálódott". Később még 4 helyen előjött ők is kaptak a jóból. Később kidobódott, haveromnál a kutya edénye lett de "elfogyott".

fn47xk7ei

A tegnapi nap meglátogattam egy távoli kedves fórumtársunkat (triox). Sok szép dolgot láttam a műhelyében és pár órát sikerült beszélgetnünk is. Sajnos fényképek nem készültek. Viszont a lényeg, hogy bizniceltünk is és hozzásegített egy karácsonyi ajándékhoz azaz ebben az évben sincs karácsony hegesztőgép nélkül![#taps][#taps][#taps]

jani300

Részletek ? Mármint a gépről .
Az utolső kép alapján ponthegesztő ?
Én egy oppel motorral leptem meg magam ,holnap reggel akarom kiemelni :)

fn47xk7ei

Pontos részletek nincsenek. Annyi információ van, hogy napelemek gyártásánál használták. Sajnos könnyen előfordulhat, hogy nem sikerül a project mert a szétszedésnél nem jelölték a kábel ill. csatlakozó végeket bár némelyiknél gyári jelölés látható. A frekvencia váltó rész burkolatát lebontva jól láthatóan elég tiszta belülről azaz nem csak sűrített levegővel lett kitisztítva. A trafó 1000 Hz-en  működik és érdekes módon egyenirányítva van a hegesztő kör. Sajna információk nélkül elég körülményes lesz a beüzemelése vagy akár sikertelen is.[#rinya]

jani300

Hűha !
Ez a része ismerős . Van jópár nagy elánnal megvásárolt dolgom ami "C" vágányon nyugszik .
Azt gondoltam meglesz a fűrészlap hegesztő ebből .

fn47xk7ei

"Azt gondoltam meglesz a fűrészlap hegesztő ebből ." Jesszus!!! Rátapintottál a lényegre mert ez a titkos tervem! Pont ilyen hegesztőről álmodtam. 3 fázisú legyen, 1000 Hz környékén ketyegjen, 10 kW feletti teljesítménnyel, 5-6,5 V szekunder feszültséggel és több ciklusú vezérléssel. Amin változtatni kell az az, hogy ne egyenáramú legyen a hegesztő kör vagyis a váltó áram a jobb. Így kapásból változtatni kell a trafón mert középcsapolásos a szekunder tekercs.

jani300

Rátapintottál a lényegre mert ez a titkos tervem!

Nem volt nehéz . olvasom a fórumot :)
Remélem sikerül .

vjanos

Ha neki sikerült, én is rápróbáltam egy rózsára :D
Meg egy végtelen kocka lámpa is összejött.

fn47xk7ei

Szépen dolgozol!Gratula![#taps]Én még nem próbáltam ki magamat ezen a téren. Nem tudom lesz-e valaha időm egy kicsit elvontabb dolgokkal foglalkozni vagy készíteni. Talán majd megváltozik a világnézetem.

svejk

No és a Te ruhád milyen volt? :)

remrendes

Ha ugya olyan, mint a példán volt és készült rólra is videó, akkor szerintem nem járok erre többet :)

svejk