Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Az igazi régi szakik még a dissoust is fejtették .
Na azt még nem mertem megpróbálni ,de már nem is fogom , viszont több évig fejlesztőztem .
Kell a negyven literes oxigén ? Kicsit kormos ,megégett a szelepe , lehet eladják :)

fn47xk7ei

Nekem már le van tárgyalva a palack vásárlás az eladóval így köszönöm felajánlásod de nem élnék vele.  Holnap inkább már a plazmavágóval foglalkoznék mert hétvégére minden vágó eszközt be kell élesíteni, hogy tökéletesen működjön no meg a sok lom között el kell vele valahogyan lavírozni az ajtóig.

jani300

Vicc volt , de ha csak egy lenne megvenném én . Egy régi öt kilós tűzoltó készüléket megvettem csak a szelepéért .
Jó kedvem van , letudtam végre egy igen nemszeretem munkát , idén már nyugis lesz , habár van még , de az már csak játék inkább .
Évek óta nem tudtam élvezni a "játékaimat" , tartanék pár hét szünetet .
Lehet még a suzukit is elviszem vizsgára , megint meghosszabbította a vezér , már lassan egy évvel , de már ideje megoldani .

Arany János

Ha csak a furat mérete a különbség az baj!!!
Kicsivel lentebb lehet látni egy PB-s égőnek kinézőt!
Ezzel próbálkoznék!
Még próbáld meg ellenőrízni a tömítést, mert ha elfordul, a furatok fedni fogják egymást, és ha elég erős a meghúzás (hollanderé) akkor nem enged át eleget!
A nagyobb testvérével (511) volt szívás.
Ledobták, mondván hogy használhatatlan!
Kiküldtem a "beszerzőt" a BÓTBA, hogy kérjen hozzá PB-s fúvókát!
Adtak! Ugyanazt a tipust mint ami benne volt! Esküdtek, hogy az kell hozzá!
Mérges lettem és rendeltem én magam! PB-set!!!
Azóta ez a kevence mindenkinek!

sufnituning

Sejtettem, hogy van egy kis kapcsolatod a Toldival[#vigyor2]

D.Laci

Ej, de művel(etlen)t vagy :) [#eljen]

fy9k4amuy

Kívülről látszólag csak a furat a különbség. Nem találtam meg fentebb a képet, de sejtem mire gondolsz. Olyan Pb-s égőszárat én is láttam már, aminek több kisebb furata van, rózsa szerűen, de ez nem olyan.

A Pb szár meg teljesen gyári, rá is van gravírozva, hogy 2 Pb.   Viszont van olyan Pb égőszáram is, ez is hivatalos forgalmazótól jött, ami konkrétan egy Acetilénes égőszár, a beütés feltöltve forrasszal, majd átütve Pb-re, meg a vége van még átfúrva nagyobb méretre.

fn47xk7ei

Ne haragudjatok, hogy beleugatok de nem értem a problémádat,problémátokat.[#worship]Miért a szelepben ill. az égőszár furatával problémáztok?[#nemtudom]A szelepek túlméretezettek tehát az összes égőszár teljesítményét ki kell tudnia szolgálni. Az égőszár furata pedig a teljesítmény tartományt határozza meg de ott is aránylag szűk a valós tartomány azaz alig van átfedés két egymás mellett lévő fokozat között.  A lényeg az injektorban ill. diffuzor részben van. Azt viszont összhangban az égőszár furatából adódó teljesítményhez van igazítva mivel az injektorban a gáz sebességének nagyobbnak kell lenni mint az alkalmazott gáz égési sebessége (ez biztonsági előírás). Tehát a megoldást ott kell keresni azaz -adott gáz- égőszár teljesítmény- injektor optimális áteresztő képesség-. De nem is okoskodom tovább mert ez csak az egyéni véleményem.[#fogmosas][#kuss]

hostya

Ez nem okoskodás, hanem a valóság...[#taps][#worship]
Ezt a le(be)írás a Wikipédiában is megállná a helyét.[#integet2]

sufnituning

Sokszor magamon is csodálkozom[#csodalk], hogy miket tudok.[#nemtudom]

ANTAL GÁBOR

A semleges és csevegőben Aknai Gábor forrasztási problémájához néhány szösszenet :
A 70 es évek végén jó néhány ötvös és üvegtechnikai égőt ( forrasztó pisztolyt) csináltam .
 Két elv létezik : a ma is kapható pisztolyok un injektorosak , vagyis a pb gáz hangsebességesen áramlik  a fúvókában és a szükséges levegőt az injektor szívja be . No ezeknél igen kis méretűek a fúvókák ( kb 0.3mm) és a lángot nem lehet szúró lánggá koncentrálni .
 A másik típusnál a levegőt külön kompresszorral juttatjuk a keverőszárba . Ezeknél nagyon koncentrált tűlángot lehet elérni  Az ötvösök előszeretettel használják .Jó néhány darabot csináltam akkortájt .  A táramban van egy két fotó

Annó kísérleteztem előmelegített levegővel is , mellyel magasabb lánghőmérséklet érhető el .
Az ezüstforraszokról : az olvadáspontjuk alacsonyabb mint a rézforraszoké de csak a megfelelő flux -al szabad nekifogni
A klasszikus szilfosznál jobb a Ag  vagy a Fontargén  márka

Nekem van olyan NDK s mini szettem ami oxigént használ és a láng egy cserélhető méretű injekciós tű végén képződik Apró dolgokhoz kitűnő

fy9k4amuy

Nincs probléma, csak magyarázatot kerestem a kezelőszervek túlérzékenységére.

Arany János

Igen!
Bekell vallanom, hogy néhány éven keresztül rendkívül szoros testi és lelki kapcsolatban álltunk egymással!!!
A régebbihez viszont semmilyen kapcsolat nem fűz!
Na jó! Az iskolában valamennyire próbáltam megismerni!
De semmi több!!!

sufnituning

Nem tudom, hogy mit értesz klasszikus szilfosz alatt, én szilfosz pálcával forrasztok, és minden mást eldobtam, mert az a legjobb. És mindezt AWI-val, rézfékcsőtől kezdve az induktorig. Vagy hegesztem a vörösréz alkatrészeket vörösréz pálcával.

sufnituning