Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

frob

Valami olyan gép kellene ami ami segít a hegesztésben, mivel nem tanult szakmám, de kénytelen vagyok sokat tolni...
most trakiszos 3F géppel nyomom, jó jó, de láttam már szebbet is nálam gyakorlatlanabb embertől jó géppel...

frob

tudnátok ajánlani oldalt vagy el tudjátok mondani az impulzusos miért jobb vagy az hogy csinálja hogy jobb mint a szinergikus, vagy a normál trafós?

használni szeretném , termelőeszköz, jó lenne nem kísérletezni, mert ügye nem olcsó cuccok sajna... de hát meghozzák az árukat...

frob

Látom ezek már bőven többet is tudnak, tudnak awi hegedálást is ráadásul alumíniumot is tudnak hegedálni, sokszor jól jött volna már ez is....

következő kérdés a tartósság... ügye trakiszos kb örök élet :)
ezek biztos nem...

fn47xk7ei

A szinergikus gép nem fog helyetted megtanulni jól hegeszteni, nehéz az előnyös tulajdonságait kihasználni. Viszont-ellenben az impulzus hegesztőgéppel sokkal jobb eredményeket érsz majd el mivel ( feltételezem) általában olyan hegesztési tartományokban (80-220 A) fogsz dolgozni ahol rövidzárlati cseppátmenet miatt látványos minőség változást érzékelnél impulzusos hegesztés használata esetén.

fn47xk7ei

Amennyiben értesz az elektronikához (márpedig az eddigi hozzászólásaidból az jött le nekem, hogy értesz hozzá)akkor nyugodtan megtarthatod a Trakis gépedet és inkább fejleszd tovább. Semmit nem veszítesz vele ha beépítesz a gépedbe egy impulzus egységet. Annyi, hogy az impulzus hegesztés valamivel magasabb feszültség tartományban dolgozik mint hagyományos.Viszont kis pénzből megoldható a fejlesztés és a sikerélmény öröme is megérintene.

jani300

Az előző hozzászólásokhoz , a 20 éves gyakorlathoz , általában feltétel a befektetett 20 év :)
Ma töltettem 30 kg CO2 gázt a 40 literes palackomba , igen kedvező áron ,hivatalosan .
A cseretelepi mizériáról még csak nem is hallottak .
Erre egy darabig nem lesz gondom .
Miért nem írom hol ? Hát megszereztem a húszéves tapasztalatot . Sok hasonló lehetőségemet tették már tönkre
, ezt még szeretném megtartani a pár visszalévő évre .
Egyébként már többen közzétettük a lehetőséget .

remrendes

Létezik ilyen utólagos elektronika?

fn47xk7ei

"el tudjátok mondani az impulzusos miért jobb vagy az hogy csinálja hogy jobb mint a szinergikus,"
1- Normál trafós gép is lehet impulzusos.
2- Kis áramoknál is lehetséges az "aprócseppes" anyagátvitel.
3- Nem szükséges az aránylag vékony huzal használata az aprócseppes anyagátvitelhez.
4- Bizonyos beállításnál (egy impulzus-egy csepp esetén!) lehetséges a "csepp" méret szabályozása ( persze ez nagyon bonyolult).
....de majd a szakértők kiegészítik a hozzászólásomat.

fn47xk7ei

Mert? Te nem tudod elképzelni hogy lehetséges? Gyári külön adapterben természetesen nem létezik mert mint írtam változtatni kell az alapfeszültségen is. De egy hobbistának soha nem létezik akadály!

remrendes

Gondolom a görcsönyi úton :)

remrendes

De, el tudom képzelni, épp ezért kérdeztem.

jani300

Végre egy baranyai :)
Hallottam már arról valamit , de messze van .
Ott is töltenek helyben ?

remrendes

Cserélnek, kiszámmítanak.

remrendes

kiszámmítanak kiszállítanak

fy9k4amuy

Sziasztok!

Lánghegesztésben van valakinek tapasztalata?
Konkrétan a pisztoly haladó szintű beállítására gondolok.