Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Halihóóóó Mindenkinek!

Találtam egy jó kis oldalt....
Hegesztés AC-DC TIG stb.

Üdv.: Árpád

TIG  A-Z-ig

[#worship][#worship][#worship]

eduard

Kis segítséget kérnék, TIG argon regulátor témában.

Olyan rotaméteres regulátort keresek, ami skálázott inert gázokra, argon, co2, hélium. Tud valaki ilyet? Illetve remek lenne, ha a nyomáscsökkentője nem a klasszikus membrános lenne.

robroy007

mindenre jót egybe nem fogsz találni valószínűleg

argon co közt is van talán valami szűkítős trükk hélium meg kimondottan más lesz szerintem

vjanos

Hallottatok már az ipari gázok "cserepalackos" értékesítésében történő változásokról?

Van egy CO2-m és egy Argonom. Már pontosan nem emlékszem a vételárukra, de nem voltak olcsók.
Cseretelepen vettem őket, vannak rajtuk vonalkódos matricák, linde vagy messer banánmatrica.

Ahányszor megpróbálom kisilabizálni a beléjük ütött összevissza, sokszor átfestett betűket, mindig oda jutok, hogy szétvág az ideg, mert vagy alig olvasható, vagy le van matricázva.
Már az is idegesít, hogy az néha köbméterben, néha kilóban, néha literben vannak a különféle gázok...

A méretek alapján a széndioxid 10kg, az argon 20 liter.

Most itt azt írják, hogy a 20 literes palackom (mindenkié) "szabályszerű tulajdonosa nem tisztázott" ezért:
- vagy adjam nekik, cserébe még két évig cserélik, utána fizethetem a bérleti díjat, meg ha nem fogyasztok eleget a plusz sarcokat (három havonta palack állási díj)
- vagy majd megtöltik pont ezt a - vevői beütésű - palackot nekem - ki tudja milyen átfutással és ki tudja milyen áron (az irányadó árlistát marhára nem lehet megtalálni). Ha nyomáspróbás lesz vajon mennyiért stb...

Ugyanez vonatkozik a 10 kilós "élelmiszeripari" széndioxidra. Az enyém Biogon C, nem gondoltam, hogy élelmiszeripari, bár most utána keresve az.
Ezt adták a telepen...  ha ez a 10 kilós is beleszámít, hát duplán üt meg a guta.

A csatolt képek a messer honlapjáról lettek lementve.
A doksi azóta eltűnt, a helye még megvan, illetve az argonnál még van egy nyúlfarknyi mondat a cserepalack változásról

Sehol egy normális, összeszedett infó. A lindénél még ennyi sem...[#boxer][#mf3]

xg2w6ib9x

Szia!

Én kb. egy hónapja cseréltem CO2 palackot, de akkor még nem szóltak, hogy valami másképpen lenne oka jövőben.
Sok múlik a cég hozzáállásán.
Régebben Érden próbáltam először régi palackokat cserélni a Coopteam-nál de elhajtottak, hogy túl régiek a palackok, meg nincs rajtuk a vonalkódos címke.
Aztán átvittem Diósdra a Kroweldhez (teljesen normális, segítőkész társaság) aztán szóltak pár nap múlva, hogy mehetek a teli palackokért.
Kifizettem, elhoztam és mindenki elégedett volt.
A szimpatikus hozzáálásukért cserébe azóta én csak hozzájuk járok, ha valami hegesztéstechnikai kütyüre van szükségem.

jani300

Egyre jobb !  Szép az élet ...
Egyébként most találtam egy számomra új infót .
A palacktípus . Pl P40 az a 40 literes régi "nagy" palack .
A P50 es co-t már 20 éve se tudtam megvenni azt már akkor is csak bérbe adták .
Hát ha tölteni még lehet akkor éppenséggel tehetnek egy igen csak nagy szívességet ...
A palack űrmérete az literben van meg adva , az a palack egyik alap tulajdonsága .
A töltet meghatározása az a benne lévő gáz tulajdonságai alapján történik ,ezért tűnhet össze visszának de nem az .

jani300

A töltet meghatározása
A töltet mennyiségének meghatározása
Ez így jobban hangzott volna

frob

igaz Kecskeméten, de linde -nél cserélek, és ott most az a divat van, hogy ha pl beviszek acetilén palackot kihozhatok co palackot is, csak vigyek cserepalackot :)

ez persze nem rég óta van így, de most így van ez biztos, szóval linde lerakatot keress, ott most mindegy milyen palackot viszel, olyat hozol amilyet szeretnél...

vjanos

Egy videós összefoglaló a bérpalack témáról.

Eszerint a vékony 14 literes, 10 kilós CO2 palackkal jó vagyok.
A tömzsi 20 literes argont meg 27 literesre kell cseréljem.

jani300

a vékony 14 literes, 10 kilós CO2
Na ezeket jó pár éve kivonták a forgalomból .
Egy évre rá megint jók lettek :)
Kár hogy csak egyet vettem akkor :)
27 literes levegős van kettő nagyon régóta , az egyikbe véletlenül co szelep került azóta valahogyan , lehet azt lenyomáspróbáztatom ...

jani300

Nemrég láttam egy dissous 14 literes palackot .
Volt rajta tíz apró lukacska ...
Egy darabig eltartott míg rájöttem hogyan tudott az így kilukadni   :)

ywathzay

Ez nem Linde meg nem Linde kérdés. Rugalmasság kérdése, ahol én cseréltem eddig bármikor (és több cégnél is) mindegy milyen palackot vittem, és mindegy mit hoztam, darab- darab. Sőt, minap egy évek óta lejárt CO2 palackot vittem, -igaz itt csak SIAD palackok vannak- ránézett, a ragacs SIAD-os, azt mondta a lejárati dátum nem érdekli. Pénz beszél...

Virbo

Kérdezném az itteni szakiktól, hogy azok a hegesztős videók amikben a nagyon vékony lemezeket, huzalvégeket és hasonló finom dolgokat hegesztik pontozva, az milyen módszer? Mi kellhet ilyesmihez, direkt célgép? Gondolom ez is argon védőgázos történet.

remrendes

Ponthegesztőre gondolsz?

Csuhás

Szerintem a "cold welding" kereséssel találsz erről információt.