Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Virbo

Igen azaz, köszönöm.

Jól értem ez nagy és rövid áramimpulzussal dolgozik argon védőgáz alatt?
Vajon jó összeolvadás jön létre pl 1-1,5mm-es lemezeknél is vagy csak borotvapengéknél? :)

ywathzay

Nagy áram egy -egy impulzus. Tegnap épp 0.5mm KO lemezhez kellett 2mm csonkot varrni, 90A-on csináltam. Hozaganyag a sarokba befektetve, egy-egy impulzust adtam neki , de folyamatosan haladtam míg nem pirosodott fel, akkor vártam hogy lehűljön. A végén nagyon szép lett, igaz a vékony lemez belülre átolvadt, de csiszolás után hibátlan lett. Ezt mondjuk megakadályozhattam volna egy vörös rézlemez odatámasztásával, de erre nem volt időm.

sufnituning

90 Amper egy kicsit nagyon sok[#kacsint]

ywathzay

Mivel nem folyamatos a hegesztés muszáj, mert másképp nincs normális beolvadás.

sufnituning

Most csináltam egy hasonló műveletet 0,5 mm saválló 1 mm-es társával össze impulzussal és nem égett meg, nem volt csisza. 42 amperrel, de a gépek közt is van különbség.

frob

Sziasztok
gondolkozom hogy venni kellene egy szinergikus masinát...
3F 180-280A közötti max terhelhetőség főleg Co vagy corgon amivel használnám, nem szükséges dupla görgős előtoló...

van valakinek ilyesmi gépe netán munkahelyen dolgozik ilyesmivel?

mennyiért lehet szerezni már egy normálisat?
újban gondolkoznék elsősorban, amelyekbe eddig belefutottam azok a milcsit ütötték, sajna egyenlőre ennyit nem tudok rá költeni...

szóval ha tudnátok ajánlni esetleg bevált típusokat MIG hegesztéshez azt előre is köszönöm!
R.

fn47xk7ei

Szerintem ne szinergikust keressél hanem impulzusos gépet.[#nemtudom]

sufnituning

Ez elég jó már másfél éve ilyet használok de csak a MIG-MAG funkciót 180e

TBS-TEAM

BLM
Ezeket nézd meg nincsennek elszállva az árakkal.

Ilyet is használunk:
BLM PRO POWER PULS MULTIMIG SYNERGIC 2600
nagyon felhasználóbarát [#vigyor0]

BLM POWER MIG Synergic 3000 3in1 ALU 3 fázisú 292.900.- Netto

József

remrendes

Jo idje en is hasonlo gepet keresek, csak valahogy mindig mas viszi el az arat. Most pedig mar en is inkabb impulzusost vennek, csak arra tovabb kell sporolni. Amiket en neztem, az a BLM Power PULS 3200 490000Ft, a IWELD 320 Coolpulse 553000Ft es a Alfaweld PT MASTER 315 502000Ft. Ezeknek szerintem van kistestvere.

sufnituning

Ennél corgont nem lehet kiválasztani a gázok közül?
Amúgy pofás darab.

sufnituning

Ja látom már a co2 25% lesz a corgon.

sufnituning

Bár nálam csak 18% CO2 van az argonhoz.

TBS-TEAM

De lehet több féle % összetétellel is.
József

fn47xk7ei

Nem tudom hogyan tudnék hozzájutni egy ponthegesztő vezérlőhöz. CEA WS 3000 AC típus érdekelne. Valakinek van ötlete vagy tapasztalata ilyen vagy hasonló vezérlő egység beszerzésére?[#nemtudom]