Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

frob

Köszi, na utána lesek...
de mostanában többnyire idő gondjaim vannak.... és pont a szépségekre nem jut idő, mint pl ilyen elektronikát készítsek, pedig van mellettem stm32 panel is :)
de lassan ellepik a porcicák :D

természetesen érdekel, és utána is fogok olvasni, így vagy majd egyszer csinálok egy nagyon tuti gépet, vagy ezek alapján tudok választani egy nagyon jót amivel azonnal dolgozhatok...

mert mint mondtam nem sokat hegesztek, évi 5-6 15kg tekercs huzal ha elmegy, de azért ez már egy kis gyakorlatot, ha ezen valami "csoda" masina még javít öröm és boldogság ;)

Arany János

Nehogy megsértődj, de mi a különbség a kezdő és a haladó között?

fn47xk7ei

"mert mint mondtam nem sokat hegesztek, évi 5-6 15kg tekercs huzal ha elmegy," Hümmmm...vazzzzzeeee... én fele ennyit sem hegesztek el![#csodalk]

ywathzay

Ezt egyféleképpen lehet, de ha teheted (és miért ne) inkább acetiléndús legyen a keverék, mert ha sok a zoxigén akkor nagyon revésedik a varrat.

fn47xk7ei

sufnituning

Nem is tudtam, ebből is van kezdő, meg haladó?[#nemtudom]

sufnituning

Ugye ezt csak viccből írtad?

fn47xk7ei

sufnituning

Érdemes ebből levizsgázni, ez már nem a hobby kategória,
Láttam és hallottam is már egy-két meredek dolgot, itt a fórumon is lánghegesztésből, lángvágásból.

Sokan fel fognak még robbanni.[#vigyor2]
Az van, hogy addig amíg az elkövető robban, addig semmi baj,
de ha más áldozat is van, az már szomorú.

sufnituning

Mindenesetre, ez is segít, ha valaki megtanulja.[#eljen]

fn47xk7ei

Nekem sem tanították, nem szakmám csak önképzésen vettem részt.19 évesen elmentem dolgozni a Közmű és Mélyépítő Vállalathoz. Ott megkérdezték, hogy tudok-e hegeszteni. Bátran válaszoltam- IGEN! No akkor ott a barilla és toljad magadnak! Akkor kezdtem el a lakatos szakmát... a többit meg hasonlóan később.[#kuss][#vigyor5]

sufnituning

Nem baj, én akkor is szeretlek[#puszi][#vigyor2][#vigyor2]!

ywathzay

Próbáld ki, nem vagyok vicces kedvemben. Nekünk még tanítottak lánghegesztést, akkor még az AVI számunkra ismeretlen fogalom volt.

sufnituning

sufnituning