Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Arany János

Nem hiszem, hogy túl érzékenyek.
Ha van lehetőséged kipróbálni acetilénnel a hozzávaló keverőszárral,
valószínűleg rendben működne.
Ha jól emlékszem a szelepek 1/4 elfordulásnál már teljesen nyitottak.
Erre már nagyon régen nem figyelek, ezért nem vagyok benne biztos!

fn47xk7ei

Igazából nem mernék tanácsot adni mert veszélyes téma. De ha magamnak akarnám megoldani akkor az első lépésben az atomokat vizsgálnám meg azaz a két gáz közötti C és H atomok számát mert ehhez kötődik az égés folyamán az oxigén atomok. A CH2 nagyon egyszerű ezért is éghet olyan gyorsan. A  propán-bután kb. majdnem 3-szor annyi oxigént igényel mint az acetilén ergo az injektor tartomány vizsgálnám át és az éghető gáz csatornáját venném alapnak majd az oxigén csatornát bővíteném. A kész injektorhoz választanám a megfelelő égőszárat. Nekem WU-PLEX van és annál az injektorok cserélhetők egymás között.De mint írtam csak magamnak szántam a gondolatokat, másnak semmiképpen nem ajánlanám mert rendkívül veszélyes téma! Senki ne hivatkozzon rám mert nagyon könnyen tévedhetek és esetleges balesetekért nem tudok felelőséget vállalni![#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas]

fy9k4amuy

Jujj, ilyen Wu-Plexxel volt dolgom. Na annak volt még rossz csapja. Bár az is lehet, hogy csak szét volt kopva. Amikor kinyitottam, felfelé kimozdult a tengelyében a csap.Elzárásnál meg nagyon meg kellett szorítani. Nyitáskor ezért nagyon megszaladt. Hát azért annál sokkal finomabban jár az enyém.

Most összeraktam magamnak egy kombót, ami talán jobb mint eddig. 3bar oxigén és 0.7bar propán. Az 5-ös méretű acetilén égő injektora, és a 2es méretű propán(4A) égő szárából. Hallhatóan több gáz tud átmenni így rajta, és sokkal jobban melegít.
A 2P égőszárat gyárilag 4A injektorral adják, ehhez választottam eggyel nagyobbat.

Két darab 2Pb száram van, az egyik eredetileg mindenhol 2Pb gravírozott, a másik át van ütve, de az injektorán maradt a 4A. Kiszedtem belőlük az injektort, és semmi különbség nincs köztük.

Más kérdés: Akinek van, hogy tárolja a bevonatos ezüst pálcáit? Én egy hosszú csavarós vidia fúrószáras dobozban tartom, de pár hónap alatt mindig felszedi a vizet a bevonat és kezd megjelenni az alján a zöldes lé, meg oxidálódni a mellette lévő sima szilfosz pálca.

Arany János

Ez azért már nem játék!!!
Ha közelebb lennénk egymáshoz, most nagyon hangosan mondanám el a véleményemet!!!
Sok szerencsét!!!

vadember

Rakj mellé a dobozba szilikagélt és tekerd be a tartót Folpackkal!

fy9k4amuy

Értem!
Mivel gyárilag Acetilénes injektort adtak a Pb szárban, én nem láttam semmi kivetni valót benne. De majd visszacserélem 4-es méretűre, ha biztonságosabbnak javallod.

fy9k4amuy

Arany János

Az én véleményem szerint feltétlenül!!!
Sokmindent elkövetek én is, de az injektorok csereberéje soha meg sem fordult a fejemben!
Szétszedtem, kikormoltam, összeraktam de nem cserélgettem!
Légyszi görgess az aljára és nézd meg alaposan a képet!!!

https://www.gcegroup.com/files/pdf-downloads/INDUSTRIAL/735100000748_X11_Original.pdf

Arany János

sastas

Ahogy vadember is írja, a lényeg a páraelvonás, valamint ezt lehet segíteni bármilyen jellegű légmentes zárással is. A szilikás macskaalom is jó páramentesíteni. ;)

fy9k4amuy

Látom a katalógust. Ebben valóban nincs benne, de hidd el, létezik [#nyes]
Régebbi katalógusban benne van, de manapság is árulja rengeteg bolt, nem kókányolt.
http://www.rosbergkft.hu/gce_ipari(1).pdf
20. oldalon itt, például.

Amit a lap alján látsz, az a 1000 l/h Propán melegítő fej 38eFt+ÁFA önmagában. Hát tudod ki fogja megvenni [#wilting]

Nem csak légből kaptam a dolgokat, miután megvettem a készletet, vagy 1.5 hónapig olvasgattam róla napi szinten 1-1 órát, úgy eleve a propános forrasztásról, meg arról mi kell, hogy egy égőszár jó legyen propánhoz, a többi gyártó propánhoz való égőszárairól,készleteiről is, műszaki megoldásairól, szóval minden. Mindenből jót vettem, mert ugye fő a biztonság. Munkám nem volt, időm annál inkább. [#vigyor]

Közben azt is kikutattam, a cicergés a visszaégés-gátló patronokból jön, amikor gáz megy át rajtuk, akkor is ha a láng nem ég. Iweld FB30 típusúak. Mitől csinálhat ez ilyet? Túl kicsi rajta a gázáram? Vagy pont túl nagy?

Volt rajta korábban a pisztolyra szerelhető visszacsapó golyós szelep, az is ilyet csinált, de abban nem volt visszacsapás védelem, meg semmi más.

Arany János

Akkor összegezzük:
Létezik és biztos, hogy jó.
Alaposan utánajártál.

Csak a patron "cicergése" maradt.

Be kell vallanom, ilyen sem volt még a kezemben!
Tipp: ha ilyen a hangja az folyamatos nyitás-zárás lehet vagyis nyomásprobléma.
Csak érdekesség: én 5 bárral 20-30mm-es vasat vágok.
A PB-palackon levő nyomáscsökkentő 0,7-re van feltekerve, de a gépen ezt leveszem talán 0,3-ra.
Azért talán, mert már nemnagyon lehet leolvasni!

vjanos

Devecz Miklós

Azért megnéztem volna, ha egy szikra bepattan a melltartójába![#nyes]

g89ketty

Elkaptad volna a szikrát mi?[#integet2]