Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Lacibácsi

Voltak már akkor diódás, tirisztoros magyar gépek is, pl HTY-315
Szerintem a kuprox az jóval korábbi történet.

J-Steel

Gondolom én, de honnan is tudnám milyen egy kuprox cella, régen volt már! :D

fn47xk7ei

Miket nem tudsz te. [#csodalk]Most kellett rá keresnem a barátunknál, hogy mi is az a "kuprox cella". Szégyenlem magam de ez van.[#heureka]

jani300

https://oldtimer.ezermester.hu/pdf/1957-2.pdf
Hallod azt a rézoxidulos akármit már én is csak úgy hallottam hogy volt ,honnét szedted ?
Na de nézd azt a pdfet , csinálhatsz is :)

keri

Természetesen úgy van ahogy mondod, de mi a hegesztőgép feszültsége viszonylatában vizsgáltuk, ezt a kérdést.

jani300

Ja ,már trafós Co gépekbe is modern szelén egyenirányító van :)
Nem csak itt hallottam a szomszéd is mondta :)

keri

Na ebben nem vagyok jártas, de tudomásom szerint, amíg nem volt inverter addig főleg dinamóval awiztak.

keri

Apámnak voltak fasza szelén egyenirányítói, azok még mindig működnek pedig minimum 40 éve rakta össze...igaz ez orosz haditechnikából lett bontva [#nyes]

fn47xk7ei

Egyáltalán nincs ilyen tapasztalatom így nem tudom. De azt tudom- kutyára xar a dinamó közelébe lenni.

jani300

Van még szelénes igazi ipari akkutöltőm .
Sőt mégegy de az darabban .
6-12-24 volt
Persze át akartam rakni diódákra ,vagy húsz éve már , de van már bikázós is ,azért aztán elmaradt .

jani300

A dinamó az kint ment a kutyaólban az udvaron .
És ha elhallgatott a bukta ,mert tudták nem dolgoznak a lakatosok .

remrendes

Szalai György

Vetítőszénnel szikráztat.

remrendes

Erre a gugli sem ad semmit. Olyan, mint a gyokfarago elektroda?

2f428kduf

Vetítőszén lesz, a gyökfaragó furatos és szélesebb volt a levegő miatt.