Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Iweld NoRed Eye II-est javaslok. Nekem az bevált. (A minősített hegesztő ismerősnél ettől jobb de drágább pajzsok vannak, az Iweld is majdnem ugyanolyan jó, mint azok.)
A synergikus az ha jól tudom azt jelenti hogy a gépben fel vannak programozva bizonyos görbék. És szabályozza helyetted az áram és előtolási arányokat. (De javítsatok ki, ha ülyeséget írok.)

ajpwg6jrn

A panoráma ablaknak a parasztvakítáon kívül van bármi értelme? Amikor hegesztünk, akkor odanézünk vagy nem? (Előttünk van.) (Eddig nekem nem volt helyzet hogy oldalra kelljen néznem a szememmel hegesztés közben.)

Csuhás

Akkor jó amikor nem hegesztünk. Pl nem esünk le az állványról két hegesztés között.

RJancsi

Mivel a melóhelyem ajtó-szomszédságában van egy hegesztőbolt, ott vettem a gépet. Holnap meg veszek egy automata pajzsot is náluk. Erre esett a választás, egyfelől mert iweld (ha már a gép is az miért ne?), másfelől ehhez lehet kapni dioptriás betétet ami nem utolsó, hogy ne a szemüveg fölé kelljen felvenni a maszkot. Az már csak hab a torán, hogy akciós.

RJancsi

Mivel itt nálam csak jobban hozzáértők vannak, felteszem a kérdést. A gépnek 3 üzemmódja van. Az FCAW (porbeles), MMA (bevont pálcás) és a LIFT-TIG. Utóbbiról semmit nem ír a leírása, a netről meg annyit hámoztam ki, hogy ez az érintéses és felemelős ívgyújtást jelenti. Ez miben különbözik a "sima" MMA-tól, ahol eddig is úgy gyújtottam az ívet, hogy oda"koppintottam" a pálcát?

sufnituning

Nem olyan jó az a dioptriás betét, engem kimondottan idegesít, hegesztek, utána felhajtom a pajzsot, felveszem a szemüveget, leveszem a szemüveget, lehajtom a pajzsot, hegesztek, utána felhajtom a pajzsot, felveszem a szemüveget, leveszem a szemüveget, lehajtom a pajzsot, hegesztek, utána felhajtom a pajzsot, felveszem a szemüveget, leveszem a szemüveget, lehajtom a pajzsot,hegesztek, utána felhajtom a pajzsot, felveszem a szemüveget, leveszem a szemüveget, lehajtom a pajzsot, hegesztek, utána felhajtom a pajzsot, felveszem a szemüveget, leveszem a szemüveget, lehajtom a pajzsot,hegesztek, utána felhajtom a pajzsot, felveszem a szemüveget, leveszem a szemüveget, lehajtom a pajzsot, és így tovább, úgyhogy kib@sztam a kukába.

jani300

Tig-AWI
Semmi köze a pálcás hegesztéshez .

keri

Nekem előtte sima volt. Ég és föld a különbség, hogy  nem egy kis lyukon kell kinézni. (szétesett a mechanika, így cserélni kellett)
Aztán meg elég olcsó volt, így a hülyének is megéri kategória.

keri

keri

A TIG az az AWI lánykori neve.
Azaz wolfram elektrodás, argon védőgázas hegesztés.

sufnituning

Ez most jó nagy melléfogás volt.

mex

Tungsteen Inert Gas, vagyis wolframelektródás inert védőgázos hegesztés. Az argon is inert gáz, de van többféle is.

sufnituning

Volfrámelektródás inert védőgázas ívhegesztés.
Így talán elmegy[#nyes]

sufnituning

Vagy így: Volfrámelektródás semleges védőgázas ívhegesztés.

keri

Milyen szempontból?
TIG elnevezést az amcsik használják az AWI inkább euban terjedt, de ugyan azt takarja.