Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Én még soha nem mértem meg egyetlen fojtót sem. Nem is érdekel hány mH-s. Láttam már ugyanolyan teljesítményű gyári (Esab LKB 260 vs. Esab LAN 250)3 fázisó hegesztő gépet "öklömnyi" méretű fojtóval és "kis söröshoró" méretben is. Az egyik gépemben is Esab LKB 260-as főtrafó van és már a 3. fojtó van benne. Ez vált be végül.

fn47xk7ei

d46hvfrdr

Igazat megvallva mivel évekkel ezelőtt készítettem, lövésem sincs a fojtótekercs induktivitásáról. De ha nagyon kíváncsi rá valaki, szívesen megmérem.
Én a gép eredeti 3fázisú trafó egy oszlopát vágtam le és arra a magra csévéltem fel a profilhuzalt.  Méreteket tekintve  elég izmos, súlyra is 10kg körül mozog, a főtrafó méretének kb a fele. De remekül teszi a dolgát.
Emlékszem, hogy pár gyári fojtót is próbáltam, illetve a leégett trafó egyik oszlop szekunder oldali tekercset is bekötöttem fojtó gyanánt és határozottan funkcionált, ráadásul jobban mint a gyári fojtók!

Lehet "kivégeztek" de gánya professzorként azt kell hogy mondjam, hogy akár vakon tekercselve is készíthető fojtótekercs és biztosan javítani fogja a használhatóságát a gépnek. Ha valakinek van ingere, készít egy izmos tekercset 40 menettel és 3-4 csapolással, aztán oda köt rá ahol a leg ideálisabban használható a gép.

g89ketty

Kössz! Én nagyon kiváncsi vagyok, kössz a fáradozásodért. Folyamatosan állíthatóra készíteném.[#integet2]

frob

Hátha összegyűlünk annyian hogy megmérd, csatlakoznék én is , kíváncsi lennék a méreteire, esetleg egy fotó a késztermékről beméretezve :) és persze az induktivitás értéke, meg netán a fazonhuzal keresztmetszete

előre is köszi!!
R.

d46hvfrdr

A fojtóról találtam képeket.
Úgy tekercseltem, hogy 2 megcsapolása van de a menetszámokra már nem emlékszem pontosan. De nagyjából lehet következtetni a képen látható menetsávokról (elvileg 12 menet/ sor). Úgy emlékszem 3 sor van rajta.
Ha lesz egy kis időm, megmérem a pontos induktivitását is és megírom.
A profil huzal mérete 8x3mm.
A vasmag méretei 60x80/230mm.

jani300

[#t248p2023#]
Régebben tettem fel képet hasonló gyári fojtóról .

B.Zoltán

Nagyon hasonló az én hegesztőmben is a fojtó.

30menet 3 sorban, vagyis 10menet soronként, talán 50-60mm hengeres anyagon.

Készülök szétszedni és megmérni, lehet még ma.

g89ketty

Tippelek: 0,5 mH. Kiváncsian várom az eredményeket.[#pias]

TBS-TEAM

Két minősített hegesztő munkája.
Az első képen lévőt tegnap az éjszakás műszakban lévő készítette.[#csodalk][#conf][#csodalk]

A másodikat a nappalos műszakkal kellett javítani.

József

borvendeg

A minősítés nem minden... De elgondolkodtató az eset főleg ha meg ott dolgozik.

jani300

No comment ...
A gép és a technológia is ugyan az ? Nem vagyok biztos benne .

fn47xk7ei

"A gép és a technológia is ugyan az ? " Mert... milyen technológiára gondolsz még?[#wow3]

laca

A sz@r minősítés is minősítés !

jani300

A második képen látható szép varrat is CO ?
Az akár AVI is lehetne , bár abban nincsen semmi gyakorlatom ,de túl szép .
De egy biztos ,más beállítással van hegesztve .