Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Itt a feszültség és áram adatok. [#vigyor0]

József

sufnituning

Biztos, nagyobb áramerőségnél és fesznél gyorsabb, de hát nem sietünk sehová.[#nemtudom]

Én jobban szeretem a szivacsos megoldást, simán egy fakanálra rádrótozok egy szivacsot.

borvendeg

Ezt én is kikockaztam. Nem derül ki belőle hogy Ac vagy DC a kimenet. De Acval megy az enyém legalábbis...

borvendeg

Hmmm most látom az AC jelet a kis tablazat bal felső sarkában, akkor csak en voltam láma...

TBS-TEAM

Vannak gyártók akik 100A és 80-90V~ használnak.
József

sufnituning

Megy DC-vel is, nem gond.

B.Zoltán

Első beírás fordítása. Én persze nem értek hozzá, hogy ez mennyire helytálló.

Barátok, elmondom neked, hogyan lehet pénzt megtakarítani, és nem vásárolni ilyen eszközöket, és ugyanezt tedd 255 rubelért)))) veszel egy darab szénszálat, megégeted tűzön, hogy csupasz szénszálak legyenek, és készíts egy ecsetet. Ezután az egyik szélét rézzel összeszorítja, és egy drótot ráerősít. A kefe második vége "működik", az ecset közepét hőszigetelővel tekeri be.  Ecseteljen 12-30 voltos áramforrásig (jobb a jobb). Lehet AC vagy DC. Elektropolírozás csak akkor, ha mínuszban parkol, a termék másik vége. Áztatjuk az elektrolitban (foszforsav, citromsav, oxálsav), és ne feledkezzünk meg a szellőzésről sem.)))) Spóroljon 20 ezret)))) ne köszönje meg)))

A fordítás, persze nem tökéletes, de azért a lényeg benne van.

sufnituning

sufnituning

Ide nem kell semmi gép, csak a sav, meg egy ecset.

sufnituning

Ez sem rossz ötlet, mert itt végül is rövidrezárom az áramkört a film vége felé van a tápegységdoboz, ahol sorba van kötve egy izzó, bár ennek a működését az elektromos szakemberek jobban tudják, én ezt így értelmezem, hogy a trafót kíméli és nem vágja le az áramot.[#conf]

ajpwg6jrn

Egy kis reggeli hegedálós poén.

frob

tulajdonképen áramkorlát, olyan trafó kell akár sima 24V kapcsitáp is ( én ilyennel csináltam) ami az adott izzót röhögve elbírja , lehet sima ellenállás is, de akkor olyan teljesítményű kell, izzóval egyszerűbb...
és hajrá, hja és sima sós víz, csokolom müxik :)
legalább 0.5-2A körül tudjon ennyi a lényeg

jani300

Tennék ezekből a kondikból simítónak a co szekunder oldalára .
A kérdés , bírja vajon ez a típus azt az üzemmódot ? .

fn47xk7ei

Szegény hegesztőgép tervező mérnökök meg feleslegesen  fáradoznak hogyan tegyék szaggatottá a hegesztő áramot, hogy impulzusos hegesztő áramot alakítsanak ki. A fene tudja miért okoskodnak annyit mikor itt az egyszerű "simító" alkatrész.[#fejvakaras][#nevetes1]

jani300

Jóvan :)
Hát ez a gép nem egy mai csirke ... Egyfázisú ,és alapból van benne két talán 2000 pár mikró körüli kondi .
Az egyik kondi csapja kicsit meg is van égve ...
És az csak ötös csavaros .
Szokott kontakthibája lenni ,úgy szinte semmit nem ér a gép .
Az összes dióda is lecserélődött már .
Kinéztem már végül is egy iweld gorillát ami tetszett ... .) Gondolom kipróbálni nem lehet :)
Gondolom az a négy öt hulladék co gépet ami még van nálam darabban azt sem cukrászok tervezték ...