Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

jani300

Az a tokmány lehet öregebb mint mi .
Már volt ezek szerint fúrógép alatt is .
Tudom hogy tudod :)
De vannak itt ifjoncabbak is .

PSoft

IdézMár volt ezek szerint fúrógép alatt is

Ecceee' takarítottam egyik tokmányomat.
Apró tűleveleket(is) találtam a belsejében.
Gondolkodtam...
-biztos valamelyik Jézuska hozta...
Aztán rájöttem...tényleg volt karácsonyfa alatt. :)

PSoft

Jobban meg kéne húzni azt a tokmányt mielőtt hegesztesz...színesek a pofavégek! [#nyes]

sufnituning

Nem, azért annyira vérprofi nem vagyok[#zavart2]

De nem rossz ötlet amit írsz, csak a fordulatszámra kéne valami jót kitalálni és a dönthetőséget, de hogy?

Ez itt csak egy professzionális forgató.

Az első képet csak azért raktam, hogy eredetileg ilyen volt az alap, esztergával vettem egy 0.2-es fogást bentről kifele, hogy a revét letúrjam és fémtiszta legyen a hegesztési hely környezete, ahogy tanultuk.[#kacsint]

sufnituning

Ennek a "belövéses" tokmánynak története van.

Ugyanis történt 4 éve, hogy a Vaterán fix áron 3 ezer forintért megszereztem egy esztergályos által készített állványos fúrógépet, ami elég jól össze volt rakva.

Elmentem a gépért, de mellette ott volt ez a 200-as tokmány is.

Kérdeztem az eladót: és ez? (Arra gondoltam, hogy eladó-e?)
Persze az hozzá jár, a papa abba fogta a munkadarabokat.
Megtaláltuk még a külső pofákat is.

Na nem hagytam ott, most ezt raktam fel a forgatómra.
szépen működik, csak "belövéses".

Ebből a típusból van egy vadonás új is, ami még gépet sem látott, a Janitól vettem, azt meg beraktam a vitrinbe.

sufnituning

Tavaly tavasszal kimentem a piacra nézelődni.

Az egyik asztalon észrevettem egy 400-as hárompofás tokmányt, fordítható pofákkal, egész újnak, sérülésmentesnek nézett ki.

Kérdezem az öreget: Ez mennyibe kerül?
Ja a karácsonyfatalp? Az 3.000

Mondom neki nézze most múlt karácsony 2 ezerért elviszem.

Jó legyen!

Még kaptam hozzá egy szélesfejű csavarhúzót, ami a kulcsnégyszögbe illett, hogy meg tudjam szorítani a fát, pluszban még egy alufóliából a tokmányra tehető takarót sapkát is, hogy eltakarja a csúnyáját.[#nyes]

Hazavinni már combos feladat volt a piac végéről.

Az eladó meg örömmel gondolta, hogy na ilyen hülyét tavasszal vesz karácsonyfatalpat.[#kacsint]

Tisztításkor találtam benne egy pár tűlevelet, más baja nem volt.

KoLa

Ez a szín csak, ott maradt régről!Apja!

PSoft

Má' rájöttem én is, igazad lehet...
Megfoghatta a fenyőgyanta. :)

KoLa

Ennyi pénzért itt, nálunk a 'Rozsdásnál' adnak valami vasat, 10kg körül, és az nem tokmány.
Hol is van ez a piac?
Ha arra járnék?

KoLa

PSoft

Itt ajánlgattam egy rozsdás 200-ast, a kutyának se kellett...
[#t19p105595#]
Most épp...nehezéknek használom.

jani300

Én el is adtam két tokmányt itt . Az egyik az pont ez az ominózus régi magyar , de vadi új állapotban ,két elveszett fordított pofával .
A másik az tos de kipattant tokmánypofákkal ,na arra többször rákérdeztem látszik é a képen mert nem akartam  senkit átverni .
Na de hogy ez miért való ide mégis .
Mert ha nem is szó szerint ,de az volt a válasz hogy az nem gond ,mert felrakom avival .
Na kitalálod ki vehette meg :)
De nem kérdeztem még rá hogyan vált be a pofahegesztés .

KoLa

Nálam is több a tokmány mint ami kell!
De nem válnék meg egytől sem, mert hátha pont az kell, majd.

sufnituning

[#integet2][#integet2][#integet2]

Tudom, el sem hiszed, de időm  most nincs rá, meg lóg a nyálam is ebben a melegben, meg néha pihennem is kell.
Félretettem és majd "felcsinálom" később, teszek fel képeket róla, hogyan szúrom el.[#nyes]

Van egy szerszámos barátom, nézegettük nála a TOS pofákat, mindegyik belső pofakészletből a 3-as pofa mindegyiknél sérült volt.
Néztünk vagy 6 garnitúrát, röhej.[#circling]

Valószínű kicsit túl vannak keményítve és ugye ha kinyitja az esztergályos a tokmányt túlságosan is, az nem bírja.
(az állat tokmány)

Valószínű, majd a felhegesztés után kilágyul az a rész egy kicsit, hogy pont jó lesz.

Viszont kaptam a Danuviához új külső pofákat, más a számuk, nagy kaland.

sufnituning

Ma egy géphez kellett volna egy 500 mm, átmérő 10 mm rúd, sajnos csak rövidebbeket találtam, így hegesztenem kellett két rövidből egy hosszabbat.

Első képen látható, ahogy esztergában mindkét rudat kigyököltem és egy szögben hegesztett tartóba rögzítettem.
patentfogókkal.

Csúnya, de jó a hegesztés, esztergálás, csiszolás után megvan egyben a rudam, egész jó lett.