Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ha már kódfejtő, akkor a "grammar nazi"-hoz stílszerűen egy...Enigma illene. :)

RJancsi

Az Enigma-hoz meg egy Colossus Mark1. [#nyes]

fn47xk7ei

Több "Enigma"-s könyvet is olvastam de még mindig süket vagyok ill. maradtam... sajna...[#vigyor4]

jani300

Az igaz hogy nem hegesztés , de mit nem lehet ezen érteni ?
Ha nem közel egyidősek lennénk akkor még elhinném hogy nem érted , de nem fogom most seggbe rúgatni magam a magyarázat
 miatt .
Egyébként pártsemlegesnek tartom magam , nem szeretem egyik oldal túlkapásait sem .
Na még egy kis megfejteni való :)

fn47xk7ei

"Az igaz hogy nem hegesztés"...

b4nm7gjvr

Hegesszetek wazze, ne offoljatok...

PSoft

Ez majdnem annyira hegesztés "wazze", mint a kódfejtő Enigma. [#nyes]
No meg...
Jó reggelt Franczy...majd egy hónapot aludtál!? [#vigyor]

b4nm7gjvr

ajpwg6jrn

Ennek az eszköznek a használatát és értelmét leírná nekem valaki pár mondatban, nézegetem a képeket, de nem tudok rájönni hogy milyen konklúziót lehet leszűrni ennek használatával: [#t19p122861#]

J-Steel

Engem is érdekelt. Nem megvenni, hanem csak úgy.
Német neve Schweißnahtleere, és Vogel a gyártó.

Nekem úgy tűnik, hogy sarokvarrat homorúságát vagy domborúságát lehet vele mérni.
Nem megfelelően van fotózva. Itt egy kép, ahol látszik, hogy hol kell felfektetni és hol a tapintó. És hol a célkereszt, ami a skálán olvasást segíti.
https://www.amazon.de/VOGEL-GERMANY-474404-Universal-Schweissnahtlehre-Ablesefenster/dp/B001PMWMGC

Ennek tudatában a fórumos fotón lévő magyarázat érthetőbb.

J-Steel

Ha jól értelmezem a feliratot - attól függően, hogy hova rakjuk a tapintót - a kül. skálákon (nagy A és B) le lehet olvasni a kis piktogrammokon található kis a és kis b távolságot.

jani300

Szép csillogó valami ez a varratellenőrző .
Nem igen látom a gyakorlati hasznát .
Esetleg széria gyártásban lehet haszna ?  Vagy ? [#nemtudom]

J-Steel

A hegesztő mérnök, aki a rajzokat készíti fel szokta írni, hogy milyen tulajdonságai legyenek a varratnak.
 Ahogy néztem a videókat, ez a többrétegű varrat esetén ad használható értékeket.

jani300

Ok de ez nem mond nekem így szinte semmit .
Másként kérdezem akkor .
Használt már valaki hasonlót ?

PSoft

Én igen!

Egy alkalommal, a szomszéd macskáját próbáltam vele megdobni mikor betévedt a műhelybe.
Hát...
Arra se vóóót' jó! :)