Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

sasi

A hegesztés kivitelezésében én is járatlan vagy, viszont a hegesztések vizsgálatához egy kicsit konyítok.  

A videón látott túlzott pikkelyezettség következménye lehet a pikkelyek közötti hidegkötésnek, melyet semmilyen szintű minőségi követelmény sem enged meg, pl. a hegesztők minősítést szabályozó MSZ EN ISO 9606-1:2017, mely az MSZ EN ISO 5817:2014 szabvány ,,B" minőségi szintjét írja elő.

vjanos

Csak meg ne unja a köszörülést :)
De miért MIG módba kapcsolja, miért nem MMA-ba?

jani300

Köszönöm a részletes választ !

sufnituning

A legújabb vizsgálatok alapján:

sufnituning

Ahol a választott védőgáznak is vannak befolyásoló tényezői.

remrendes

az elektróda kúp szöge
hegyes szög (15°) széles varrat, sekély mélység (felületi)
tomp (60°) keskeny varrat mélyebb beolvarás

Ez biztos?

frob

sziasztok
egy kis awi hegedálás, nekem mutatott újat , minden bizonnyal az öreg szakiknak nem fog, de azért érdekes na :)

fn47xk7ei

Nagyon leültette ezt a topicot is ez a vírus.[#szomoru1]Én a saját karanténomon belül "harcolok" még. Most nagy hasznát vettem az átfordítható hegesztő asztalnak. Öt nap alatt ketten lazán lehegesztettük rajta a több mint 900 méter zártszelvényt. Csak a csiszolás kicsit már unalmas de már csak 8 darab maradt holnapra.(Vigyázzatok magatokra![#felkialtas])

vjanos

Te jó ég! Nem semmi mennyiség.
Kb mekkora egy ilyen izé, és egyáltalán mi lesz belőlük?

Nyugtass meg Lajos bá, hogy lefesteni nem neked kell :)

Révész Richárd

fn47xk7ei

Terasz korlát elemek (2910x1100)csak "fejjel" lefelé vannak tárolva. Hétfőn viszik tűzihorganyoztatni majd porfestésre. De visszatérnék az asztal dicséretéhez- nagyon praktikus dolog csak még sajnos nincs teljesen kész. Viszont használat közben támadt egy-két ötletem a fejlesztésére.[#heureka]

fn47xk7ei

Rozsdamentes anyagból szebb lett volna de a szín előírása miatt nem lehetett az alapanyaga.

ebalint

py788y2ge

Sziasztok!

Esetleg tudna valaki segíteni mig dupla impulzus hegesztés beállításokban?