Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

No ez a témakör engem is érdekel. Éppen most szereztem be impulzus hegesztő berendezéseket, de csak "sima" impulzust tudnak. Én is még csak az ismerkedési szakaszban vagyok.

gaben

Sziasztok,

többek között vettem egy ilyen folyadék adagoló tollat a hestore-tól és azt hittem van benne folyasztószer is, de üres. [#nevetes1] [#nemtudom]
Neten láttam pár videón, hogy a fickó egy ilyennel vitte föl a forrasztási pontokra a folyasztószert és úgy gondoltam, hogy jó lesz nekem is.
Egyáltalán erre való ez a toll és ha igen, akkor hol lehet kapni bele való folyadékot?

ui: sorry, de kopasz vagyok még a témában

köszi, Gábor

RJancsi

Szia! Biztos több helyen is, de a linked alján is ott díszeleg egy lehetőség.

svejk

pl. az oldal alján, "vásárolték még".

Én egyébként forrasztómézet használok.

gaben

Ezt néztem én is, kérdés, hogy ezzel a tollal működik e az olaj vagy csak a forrasztóvízzel? [#fejvakaras]

PSoft

IdézÉn egyébként forrasztómézet használok.

Te könnyen vagy, ott a Varga laci komád...válogathatsz a mézek között. [#vigyor]

gaben

Ok, de olyan kell amit a toll tartályába önthetek és a hegy is megfelelő annak a kihordásához.

svejk

Gondolhatod milyen bonyolult szerkezet lehet. :)

gaben

Arra gondolok, hogy az olaj vajon át tud e mászni a rostokon vagy nem?
Mivel még sosem próbáltam és nem írják sehol, ezért kételkedem, hogy jó lehet bele.

vjanos

Én sem értek hozzá, de írj a hestorenak, általában gyorsan válaszolnak.

gaben

Köszi, már írtam, csak gondoltam itt is megkérdezem. ;)

fn47xk7ei

Ne használd el az összes drótot.[#kacsint]

sufnituning

Sziasztok!

Valaki itt a fórumon forrasztott már vörösrezet ezüsttel, vagy sárgarézzel?
Vagy acélt sárgarézzel?

AWI-val!!

Révész Richárd

Igen.
Vörösréz bronzkefe kivezetést indító motorba vörösréz vezetékkel.
Vidia lapkát késszárhoz sárgarézzel.

Mire vagy kíváncsi?

Distributor

Szia?

Vasat, acélt, rozsdamentest már igen.
Sima rézzel. A sima réz: egyszálas réz vezeték pl 1.5 mm² keresztmetszetű. (Természetesen a szigetelés eltávolítva).
Szerintem elég tiszta anyag. Azért ezzel, mert ez volt itthon. Nem használtam folyasztószert.
Nem bonyolul a dolog. Ezt az is bizonyítja, h nekem is sikerül.
Arra kell figyelni, hogy mindkét oldalon kell forrasztani. Mechanikai igénybevétel miatt.

Üdv.