Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

Distributor

vjanos

Hmm, pár hete egy réz lánghegesztő pálca kavarodott be az acélok közé. DC AWI-val mikor olvasztottam volna, egy halk pukkanással kis golyócskákra ugrott szét, és a hegesztés környékén fehér lerakódás keletkezett.
Meglepett...[#nyes]
Eddig azt hittem, sárgaréz pálca volt.

Most már van AC gépem, de azzal még nem próbáltam. Valami videóban, mintha AC használatot láttam volna réznél.

sufnituning

Vörösrézzel már hegesztettem is meg forrasztottam is, de sárgarézzel próbáltam ma forrasztani, és nagyon folyós, hozzáhegesztettem a munkadarabokat a vasasztalhoz sajnos[#rinya]
és ha kicsit beleért a meleg hatósugarába a pálca, akkor durrant egyet, jó nem mindig, de elég ilyesztő volt.[#ijedt] Gondolom az ötvözetből a cink próbált elmenekülni.
Bóraxal kicsit jobb volt az eredmény.
Aztán mekkpróbáltam bevonatos ezüsttel, de az is elég folyós.
Ezüsttel kicsit könnyebb forrasztani, de drágább is.
Na mindegy, nem fogom ezeket használni, csak ma kísérletezgettem egy kicsit.[#oooo]

Még a szilikonbronzot fogom kipróbálni, ha lesz egy kis időm.

sufnituning

Na most erre tényleg kíváncsi vagyok, hogy a lapkát hogy hegeszted fel AWI-val??

sufnituning

Szerintem DC kell hozzá.

Révész Richárd

Ugyan úgy mint lánghegesztővel.
Nem kell túl nagy áram. Hosszúra hagyom az ívet és szinte csak melegít.
Boraxot rá és mehet a sárgaréz. Kicsit pattog, de nem vészes.

RJancsi

Tudom, sokan néznek nyelvtan-nácinak, de szilikonbronz tudomásom szerint nincs! Jó lenne, ha a sziliciumot (félfémes kémiai elem) nem kevernéd a szilikonnal ami egy polimer (műanyag) csoport neve (ami az oxigénen és hidrogénen kívülk sziliciumot tartalmaz).
Sajnos rengetegszer hallani a tv-ben is a "Szilikonvölgy"-ről ami úgy hülyeség ahogy van. A zavart az okozza, hogy árnyalatnyi különbség van angolban a szilicium (silicon) és a szilikon (silicone) írásmódja között. De egy műszakinak illik tudnia.

g89ketty

sufnituning

Köszönöm a helyreigazításod, mindamellett egy nyelvtan-nácinak illene tudni, hogy a szilíciumot hogyan írják magyarul.

RJancsi

Ebben meg Neked van igazad! [#wave]

sufnituning

Szalai György

Miért hegesztődik, forrasztódik össze a náci, radikálisan antiszemita , faji , nacionalista ( soviniszta ), az etnikai , társadalmi , antikommunista , antiliberális és anti-demokratikus ideológia a nyelvtannal?

RJancsi

Azt én sem tudom, de ha nem magyarul ahogy én írtam, a "grammar nazi"  eléggé elterjedt jelző a nyelvhelyességre, nyelvtanra kínosan odafigyelő emberre.

jani300

" nacionalista ( soviniszta ) "
Ezt  valahogy úgy érzem nem illik a sorba .
KB 40 év után legalább végre beszélgetünk róla . na  persze nem itt ...

fn47xk7ei

"Baccátok meg! Semmit nem értek amit írtok! Talán valami kódfejtő kell hozzá?[#nemtudom]