Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hegesztés, forrasztás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:01

Előző téma - Következő téma

vjanos

fn47xk7ei

Világraszóló találmány szerintem![#eljen][#csodalk]Csak beleköp a levesbe az, hogy az"elektróda" izzik "ív" pedig halad rajta az elektróda fogó felé! [#ijedt](Amúgy tényleg vicces dolog videózni gyerekes játékokat, jelen esetben egy csillagszóróval bohóckodnak fiatalok.[#hehe])

PSoft

0:21-nél nyitja a fogót és a lyukon áttolt, elégett csillagszóró...lepottyanik a kőre. [#nyes]

fn47xk7ei

No itt nagyon kevés a "csillagszóró" és meglepően szép hangja van az ívnek valamint széles permetszerű a cseppleválás. Jó széles az ív (impuls).

vjanos

Szép :)
Nem biztos, hogy mernék venni egy ilyen LCD menürendszeres gépet. Bár gondolom nem adják olcsón...

Nekem legutóbb a huzalos AWI tetszett meg (TIG cold wire)

fn47xk7ei

Arra lennék kíváncsi milyen motor van a huzaltoló egységen? Régóta gondolkodom egy léptetőmotor kipróbálásán de egyenlőre elképzelésem sincs hogyan lehetne összehozni egy előtoló mechanikával.

vjanos

Azt írja,, hogy nema23 léptető.

Mechanikusan gondolom csak össze lehet építeni.
Elektronikára kell valamilyen léptető motor vezérlő, meg minimálnak egy négyszögjel generátor egy nyomógombbal.
Vagy persze szupi Arduino ami adja a step jeleket.

remrendes

Ezek a nagy "pikkelyek" mutatosak, de minositesen szerintem nem megy at.

TBS-TEAM

EGY EGYSZERŰ VEZÉRLÉSSEL MEGOLDHATÓ.
Pl:
https://variometrum.hu/elektronika-kategoria/mozgasvezerlo-kategoria/Sebesseg_jelgenerator_input_CW_CCW_Start_Stop_sebessegszabalyozo

A potmétert egy pedálba kell építeni és máris szabályozhatod az előtolást ahogy szeretnéd. [#vigyor]
József

ajpwg6jrn

Nekem határozottan tetszik a videó tartalma és az is hogy mutatja a technikáját.
Ha szerinted ez így nem jó, akkor megindokolnád hogy miért nem, illetve hogy milyen technikával milyen hegesztés megy át a "minősítésen".
Szerintem a legtöbb hobbista szeret fejlődni ebben a témában is. Én mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok a helyes technikára. (Bár amiket eddig hegesztettem, egyik se tört még el.)

jani300

Tegnap néztem .
Az utolsó tompahegesztésnél ott határozottan látni véltem a lukat a gyökben , csak pakol a tetejére púpot ...
Nem vagyok gyakorlott Co technikában , de pálcával tuti nem így csinálnám .

fn47xk7ei

Nyilván nem szép és érdekes is a mozgatás technikája a manusnak. De én azért tettem közzé itt is a videó mert demonstrálja az impulzus feszültség különbséget, ami akár "fülre is látványos".[#kacsint]

jani300

impulzus feszültség különbséget

Ok , de ez mit is jelent  ?  Nagy vonalakban ,mert erről sosem hallottam .

fn47xk7ei

Még egyszer nem viszel bele a málnásba![#nevetes1]

remrendes

Ahogy Jani írta, az utolsó hegesztés szúrta nekem is a szemem, 7:23-tól. Ezt a videót nézd meg, az ő videóiból szertintem érdemes tanulni.
3:03-nál van egy technika, 3:22-nél peig a varratkép. Nem olyan mutatós.
Aztán 3:30-nál van egy, az előzőhöz szerintem nagyon hasonló verzió és 3:40-nél a kettőnek a csiszolata. Látni a különbséget.